De Nederlandse Laboratorium Site

Welke ingrediënten zitten er in fatburners?

Nieuws » Voeding 2 juli 2020

De zomer is inmiddels ruimschoots begonnen en vaak is dat een moment dat iedereen weer kritisch naar zijn of haar gewicht kijkt. Even snel nog een paar kilo’s kwijt voordat je weer in bikini of zwembroek verschijnt is vaak de wensen van velen.

Maar afvallen is vaak hard en langdurig werken. Er zijn geen snelle oplossingen om een paar kilo’s kwijt te raken. Een gezond eetpatroon, sporten en letten op de juiste voeding is een begin. Toch zijn er ook hulpmiddelen, zoals fatburners, oftewel vetverbranders.

Wat zijn fatburners en wat is de functie?
Wil je blijvend afvallen dan is de truc om meer calorieën te verbranden dan dat je dagelijks binnenkrijgt. Als je meer calorieën verbruikt dan moet je lichaam de vetreserves aanspreken om aan voldoende energie te komen. Als gevolg daarvan verbrand je meer vet. Fatburners kunnen daarin ondersteunen, ze bevatten namelijk diverse stoffen die ervoor zorgen dat je metabolisme wordt versneld. Op het moment dat je dit combineert met een gezonde levensstijl, ga je een calorietekort opbouwen en worden de vetreserves nog sneller aangesproken. Ook bevatten fatburners verschillende stofjes die bijdragen om het hongergevoel te verminderen.

Welke stoffen zitten in fatburners?
Fatburners bestaan uit verschillende stoffen. Een van de stoffen die voortkomt in deze producten is cafeïne. Cafeïne heeft namelijk een positieve invloed op de stofwisseling. Sommige wetenschappers zeggen dat deze stof de vetverbranding stimuleert, maar dat is nooit echt wetenschappelijk bewezen. Daarnaast bevatten fatburners ook groene thee, die helpt om gewicht te verliezen. Carnitine is een van de andere stoffen en zorgt ervoor dat het vet metabolisme beter en sneller gaat werken. Verder bevatten fatburners ook vaak nog chroom en kelp. Kelp is een soort zeewiersoort wat ook een positieve invloed heeft op de stofwisseling.

Opletten met gebruik
Hoewel het klinkt als een wondermiddel om af te vallen, is dat het zeker niet. Veel mensen hebben het idee dat als je eenmaal fatburners slikt dat het afvallen dan vanzelf gaat waardoor ze meer eten en minder sporten. Maar hierdoor verliest het zijn functie en zal het niet die extra vetreserves – de kilo’s waar jij van af wilt – aanspreken. Daarnaast zitten er ook vaak stoffen in waarvan de precieze werking nog niet wetenschappelijk is bewezen. Verder gaat je lichaam na een poosje wennen aan deze stoffen en verliezen de fatburners zijn goede werking. Gebruik fatburners daarom een korte periode als ondersteuning.

Bron: body-supplies.nl

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie
ˀ