De Nederlandse Laboratorium Site

Je zorgverzekering vergelijken

Nieuws » Verzekeringen 25 november 2020

Aan het einde van ieder jaar gaan veel mensen op zoek naar een betere en voordelige zorgverzekering. Door de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, kun je een verzekering kiezen die goed past bij jouw zorgbehoefte en budget. Als je zorgverzekeringen gaat vergelijken, is het verstandig dat je goed doordacht en stapsgewijs te werk gaat. In dit artikel delen we stappen die je kunt doorlopen om de zorgverzekering te kiezen die het beste bij jou past.

Stap 1: maak een inventarisatie van je zorgbehoefte

Het belangrijkste uitgangspunt is: welke zorg denk je nodig te hebben? Het is belangrijk om na te gaan welke zorg je verwacht nodig te hebben komend jaar. Zo kan het zijn dat je al jaren terugkerende medicijnen gebruikt. Of wellicht volg je behandelingen bij een specialist, zoals een psycholoog of fysio. Ook kan het zijn dat je komende jaar periodieke medische onderzoeken heb gepland. Breng al deze punten voor jezelf puntsgewijs in kaart en bepaal waar jij behoefte aan hebt.

Stap 2: wat dekt de basisverzekering?

Nu je weet welke zorg je nodig hebt, is het zaak om helder te krijgen wat er vanuit de basisverzekering wel en niet wordt vergoed. Wellicht is de standaardzorg die vanuit de basisverzekering gedekt is, voldoende voor jouw situatie. Denk hierbij aan zorg door huisartsen, een bezoek aan de spoedeisende hulp of reguliere ziekenhuiszorg

Stap 3: bepaal de hoogte van je eigen risico

Het eigen risico heeft een minimum bedrag van 385 euro. Een aantal zorgtypen valt buiten het eigen risico, zoals de kosten rond een zwangerschap en huisartskosten. Het is mogelijk om je eigen risico te verhogen tot het maximum bedrag van 885 euro. Dit is bijvoorbeeld een interessante optie wanneer je een reservepotje klaar hebt liggen voor eventuele onvoorziene kosten of als je weinig gebruikmaakt van zorg. Wanneer je medicijngebruik bovengemiddeld hoog is, is verstandig je eigen risico niet te verhogen.

Stap 4: vergelijk zorgverzekeraars

Als je de hiervoor genoemde aandachtspunten goed hebt uitgezocht, is het tijd om de premies van zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Je zorgverzekering vergelijken kun je het beste online doen, via een onafhankelijke zorgverzekeraar zoals Independer. Je vinkt gemakkelijk aan wat je in je verzekeringspakket opgenomen wilt hebben en de vergelijkingssite zoekt de beste verzekeraar voor je uit. Wanneer je interesse hebt in bijvoorbeeld fysiotherapie of tandzorg, dan kun je dat ook aangeven via de vergelijkingssite waar je jouw basisverzekering gaat afsluiten.

Bron: Independer

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie
ˀ