Sanquin biedt unieke vervolgopleidingen aan. De speciaal ontwikkelde kwalificatieprogramma’s zijn geschikt voor professionals werkzaam in de keten van de bloedtransfusie. De Master ‘Management of Transfusion Medicine’ is gericht op leidinggevenden van bloedvoorzieningsorganisaties in ontwikkelingslanden.

Kwalificatieprogramma’s

Veel functies binnen Sanquin zijn uniek en vragen specifieke kennis en vaardigheden die niet elders kunnen worden opgedaan. Met uitdagende kwalificatieprogramma’s die ontwikkeld zijn door de experts binnen de organisatie leiden we medewerkers op voor deze unieke functies. Ook verschillende ziekenhuizen gebruiken onderdelen van onze opleidingsprogramma’s om medewerkers op te leiden en te kwalificeren voor hun functies zoals voor de functie van klinisch chemicus. De modules van de opleiding donor- en tranfusiegeneeskunde worden ook door internationale cursisten gevolgd.

Master of Management of Transfusion Medicine

De postdoctorale Master of Management of Transfusion Medicine (MMTM) wordt aangeboden door een samenwerking tussen:

  • Sanquin
  • het Academic Institute for International Development of Transfusion Medicine (IDTM)
  • de Rijksuniversiteit Groningen
  • het Universitair Medisch Centrum Groningen

De Master is bedoeld voor (potentiële) leidinggevenden van bloedvoorzieningsorganisaties in landen met ontwikkelende economieën. Het programma komt voort uit een initiatief van de WHO om de bloedvoorziening(sorganisaties) in de wereld te verbeteren.

Studenten van de Master lopen een stage van zes maanden binnen de bloedbank van Sanquin. De totale duur van de Master is ongeveer twee jaar.

Meer informatie over de MMTM