Studeer Chemie (hbo) in deeltijd

Met de deeltijdopleiding Chemie zet je een stap in je carrière in een wereld, waarin bijna dagelijks nieuwe ontdekkingen worden gedaan.

 • e-learning
  De deeltijdopleiding Chemie is gebaseerd op zelfstudie oftewel: e-learning. Dit betekent dat er geen theorielessen zijn en dat je studeert met behulp van theoriemodules op de elektronische leeromgeving. Voor de tentamens kom je wel naar school.
 • Praktische onderzoeksvaardigheden
  Naast theorievakken is er veel aandacht voor het ontwikkelen van praktische onderzoeksvaardigheden. Hiervoor zijn per jaar 18 dagen ingepland, waarop je naar de HAN komt.
 • Afstudeerrichting Analytische Chemie
  De deeltijdopleiding Chemie kent 1 afstudeerrichting: Analytische Chemie. Daarnaast is er aandacht voor organische chemie en polymeerchemie. Het onderwijs bestaat uit een mix van laboratorium- en technologie-onderwijs.
 • Start in september en in februari
  De opleiding start in principe 2 maal per jaar: in september en in februari.

Relevante werkplek
Om tot de deeltijdopleiding Chemie toegelaten te worden, moet je over een relevante werkplek beschikken.

Programma
Het programma kun je bekijken via deze link Schematisch-overzicht-deeltijdopleiding-Chemie. In een bepaalde gevallen kun je verkorting van je studieduur krijgen door aantoonbare competenties, bijvoorbeeld door een eerder gevolgde hbo/wo-opleiding, of deel van een opleiding. Ben je bijvoorbeeld werkzaam op een laboratorium? Dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling van de stage, die ca. 1 jaar duurt. Dit wordt door de examencommissie beoordeeld.

Vraag je persoonlijk studieadvies aan!!

Laat je nader informeren. Wie weet zijn er mogelijkheden om je baan te combineren met deze studie en je daarmee te verdiepen in de chemische wereld. Vraag het aan onze deeltijdcoördinator maria.baltussen@han.nl of bel (024) 353 19 11. Kijk voor meer informatie over deze studie op onze site Chemie (hbo) in deeltijd.