han deeltijd chemie balk def

Zie jij mogelijkheden om iets te verbeteren aan een koffiebekertje? Wil jij precies weten hoe dit product is samengesteld en hoe je de eigenschappen kunt veranderen? Met HBO-Chemie onderzoek je hoe je betere vezels, verf of pillen kunt maken en hoe vervuilde grond gereinigd kan worden. Je voelt je thuis in een lab, maar denkt ook na over de wereld daarbuiten. 

Studeer Chemie (hbo) in deeltijd bij de HAN

Met de deeltijdopleiding Chemie zet je een stap in je carrière in een wereld, waarin bijna dagelijks nieuwe ontdekkingen worden gedaan.

 • e-learning
  De deeltijdopleiding Chemie is gebaseerd op zelfstudie oftewel: e-learning. Dit betekent dat er geen theorielessen zijn en dat je studeert met behulp van theoriemodules op de elektronische leeromgeving. Voor de tentamens kom je wel naar school.
 • Praktische onderzoeksvaardigheden
  Naast theorievakken is er veel aandacht voor het ontwikkelen van praktische onderzoeksvaardigheden. Hiervoor zijn per jaar 18 dagen ingepland, waarop je naar school komt.
 • Afstudeerrichting Analytische Chemie
  De deeltijdopleiding Chemie kent 1 afstudeerrichting: Analytische Chemie. Daarnaast is er aandacht voor organische chemie en polymeerchemie. Het onderwijs bestaat uit een mix van laboratorium- en technologie-onderwijs.
 • Start in september en in februari
  De opleiding start in principe 2 maal per jaar: in september en in februari. 

Relevante werkplek

Om tot de deeltijdopleiding Chemie toegelaten te worden, moet je over een relevante werkplek beschikken.

Instromen met een MLO-diploma

Wanneer je in bezit bent van een MLO-diploma niveau 4, dan stroom je in de hoofdfase in en volg je het programma zoals in Schematisch overzicht deeltijdopleiding Chemie is weergegeven. Uitgaande van MLO als vooropleiding en een baan in een laboratorium, duurt de opleiding Chemie 4-6 jaar.

Havo of vwo-diploma?

Heb je een havo of een vwo-diploma met NT of NG profiel en je beschikt over een relevante werkplek, neem dan contact op de deeltijdcoördinator maria.baltussen@han.nl of bel (024) 353 19 11. Het programma kan er dan anders uit zien dan in Tabel 2 is weergegeven. 

In een aantal gevallen kun je verkorting van je studieduur krijgen door aantoonbare competenties, bijvoorbeeld door een eerder gevolgde hbo/wo-opleiding, of deel van een opleiding. Ben je bijvoorbeeld werkzaam op een laboratorium? Dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling van de stage, die ca. 1 jaar duurt. Dit wordt door de examencommissie beoordeeld.

Vraag je persoonlijk studieadvies aan!!

Weet je niet zeker of je wordt toegelaten, omdat je niet aan de gestelde eisen voldoet. Laat je dan nader informeren. Wie weet zijn er mogelijkheden om tóch met deze opleiding van start te kunnen gaan! Vraag het aan onze deeltijdcoördinator maria.baltussen@han.nl of bel (024) 353 19 11.

Kijk voor meer informatie over deze studie op onze site HBO-Chemie in deeltijd.