Word expert in techniek die je met het blote oog niet kunt zien!

Meewerken aan de ontwikkeling van een waterafstotende deklaag, waardoor auto’s in de toekomst geen ruitenwissers meer nodig hebben? Of bijdragen aan het ontwerp van een sensor onder een drone die wietplantages opspoort? Bij de studieroute Nanotechnology ga jij met dit soort projecten aan de slag! Lees hier verder ….

Onderzoek
Er zijn veel onderzoeksmogelijkheden bij de lectoraten NanoPhysics en NanoBio.

Doorstuderen

Doorsturen na het afronden van de studieroute Nanotechnology? Dat kan! Je kunt doorstromen naar de master Applied Nanotechnology. Het lesprogramma is tweejarig (voltijd) en in het Engels.

Wat leer je?
Tijdens de opleiding leer je micro- en nanotechnologische kennis innovatief toe te passen. Je gaat producten en processen ontwerpen die gebaseerd zijn op micro- en nanotechnologie en die bijdragen aan het aanpakken van maatschappelijke problemen op allerlei gebieden. Dat kan bijvoorbeeld zijn: energie, gezondheid, duurzaamheid of zelfs forensisch onderzoek. Daarnaast is er aandacht voor belangrijke soft-skills zoals communicatie, teamwork, ethiek en ondernemerschap.

Het lectoraat Nanotechnology is ontstaan uit een gemeenschappelijk initiatief met onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente.