Ben jij engineer of chemisch technoloog en op zoek naar de nieuwste inzichten in de ontwikkeling van kunststoffen? En ben jij nieuwsgierig, nauwkeurig, analytisch en werk je in de kunststofindustrie en wil je je verder specialiseren in hoogwaardige kunststoffen? Dan is de Master Degree-opleiding Polymer Engineering jouw studie!

  • Je ontwikkelt je tot expert op het snijvlak van chemie en polymeertechnologie.
  • Je bent van grote waarde voor gerenommeerde technische bedrijven.
  • Je behaalt in twee jaar je Master Degree-diploma.
  • Je studieprogramma is in nauwe samenwerking met de industrie ontwikkeld.
  • Je krijgt les van deskundige gastdocenten.

Jij bent straks adviseur, procesontwerper én onderzoeker. Je past duurzame kunststoffen toe, doet onderzoek naar het gedrag ervan en innoveert productieprocessen. Je investeert in kennis en verlegt hiermee grenzen in de kunststoftechnologie.

Met een Master Degree-diploma Polymer Engineering op zak heb je alles in huis voor een interessante carrière. Je bent gewild bij tal van grote bedrijven die de mogelijkheden van kunststoffen willen benutten, zoals DSM, Philips Consumer Lifestyle, Attero, Schoeller Arca, Dyka, Wavin, API, PEZY, Cumapol en Teijin Aramid.

Hoogwaardige kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze hightech samenleving. Voor de verdere ontwikkeling ervan is specialistische kennis vereist. De industrie is daarom hard op zoek naar engineers en chemisch technologen die begrijpen hoe kunststoffen zich gedragen en die weten hoe het productieproces het beste ingericht kan worden.

Uitdagend vak

Als expert in de polymer engineering heb je een uitdagend en boeiend vak. Je ontwikkelt hoogwaardige, duurzame kunststoffen en onderzoekt het gedrag van kunststoffen in zeer grote productieomgevingen. Met jouw kennis van materialen en inzicht in het productieproces ben jij als geen ander in staat om productieprocessen te ontwerpen en in te richten en om een ketenaanpak te realiseren, een werkwijze waarbij alle betrokken organisaties optimaal samenwerken.

Opleiding

In de opleiding Polymer Engineering komen twee werelden samen: die van de toegepaste engineering en de chemische technologie. De opleiding gaat over het ontwikkelen van hoogwaardige, duurzame kunststoffen: sterke, lichte, kunststoffen met een lange levensduur die geschikt zijn voor recycling en hergebruik. Over de materialen én de manier van produceren. Het studieprogramma is volledig afgestemd op de behoeften van de industrie.

De opleiding duurt twee jaar en is ingedeeld in drie semesters waarin je één dag studeren combineert met vier dagen werken. Na ieder semester volgt een fulltime onderzoeksweek. Je rondt je opleiding af met een Master-thesis: een onderzoeksproject bij je eigen werkgever.

Polymer Engineering is een gezamenlijke Master-opleiding van NHL Stenden Hogeschool en Hogeschool Windesheim.