Het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) is de beroepsvereniging van ruim 5000 professionals in de biologie en levenswetenschappen. Het NIBI is een actieve, professionele organisatie met een duidelijk doel: het NIBI zet biologie op de kaart!

Het belang van biologie
Het NIBI is ervan overtuigd dat biologische kennis van maatschappelijk belang is. Zo is biologische kennis bijvoorbeeld noodzakelijk bij het vinden van nieuwe duurzame manieren van voedselproductie, het produceren van veilig voedsel, het vinden van oplossingen in de gezondheidszorg, het beheren van ecosystemen, het oplossen van misdaden en het realiseren van een leefbare planeet ook voor toekomstige generaties. Het NIBI pleit voor stevige investering in fundamenteel onderzoek en aandacht voor de toepassingen daarvan.

NWenT-nl-logo-2Het NIBI helpt leerkrachten om meer te doen met Natuur, Wetenschap en Techniek in het basisonderwijs. Dat doet het NIBI o.a. op de volgende manier:

  • De jaarlijkse landelijke Natuur, Wetenschap en Techniekconferentie, kortweg NWT-conferentie waar 350 leerkrachten kunnen kiezen uit meer dan 30 workshops en lezingen over natuur, wetenschap en techniek. Lees verder …

Lees verder op onze site.