KNCV: mensen, meningen, moleculen

De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) is de grootste chemische beroepsvereniging van Nederland. Onze leden zijn mensen met een passie voor moleculen. Van chemici tot life scientists, van procestechnologen tot (bio)moleculaire wetenschappers. Onze 8.500 leden zijn dag in, dag uit bezig om de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven te brengen. Ze zijn werkzaam in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid of studeren aan één van de universiteiten en hogescholen in Nederland.

De KNCV bestaat al sinds 1903 en is dé belangenbehartiger van de chemie, life sciences en procestechnologie in Nederland. Deze takken van sport dragen in belangrijke mate bij aan onze sociale en maatschappelijke welvaart. De KNCV brengt dit onophoudelijk onder de aandacht in het publieke domein. Onze activiteiten bestaan naast belangenbehartiging en de organisatie van netwerkactiviteiten uit het bijdragen aan een juiste beeldvorming over chemie door te zorgen voor een accurate en juiste berichtgeving over chemie.

De moleculaire sector is belangrijk voor Nederland. Zowel vanuit economisch perspectief als vanwege het hoge internationale aanzien. 25% van de Nederlandse onderzoeks- en ontwikkeluitgaven zijn aan de moleculaire wetenschappen gerelateerd.

De KNCV is ook goed vertegenwoordigd op het Europese podium via onze actieve rol binnen EuCheMS, de Europese koepelvereniging van chemische beroepsverenigingen. Op internationaal vlak is de KNCV actief binnen verschillende divisies van IUPAC.

In de moleculaire sector werken verantwoordelijke en nieuwsgierige mensen, die producten willen ontwikkelen en maken die er toe doen.
Samen vormen we de KNCV.

Kijk voor meer informatie op onze site. Ook kunt u ons mailen of bel 070 337 87 90