Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) behartigt de belangen van ingenieurs en techniekstudenten en ondersteunt haar leden in hun beroepsuitoefening. 

Voor een (aanstaande) ingenieur is een professioneel netwerk belangrijk. Vakkennis bijhouden, expertise verder ontwikkelen en goed op de hoogte blijven door contacten met andere ingenieurs. Om dergelijke contacten te bevorderen organiseren de diverse afdelingen van de vereniging en het verenigingsbureau symposia, lezingen, bedrijfsbezoeken en excursies waar u leden en relaties ontmoet en kennis kan halen en brengen. 

Ruim 20.000 ingenieurs en techniekstudenten hebben inmiddels de waarde van zo’n levend netwerk ontdekt en zijn lid geworden van KIVI. Want door direct contact te kunnen leggen met andere leden verschaft u zich automatisch toegang tot allerlei verschillende bedrijfstakken (van biomedische technologie tot waterbeheer en van informatica tot risicobeheer) en diverse functieniveaus (van CEO tot wetenschapper). Niet alleen in het binnenland, maar ook in het buitenland. 

Verder biedt KIVI loopbaanondersteuning door ingenieurscoaches en allerlei workshops en trainingen. Ook ontvangen de leden het maandelijkse technologietijdschrift De Ingenieur en het Technisch Weekblad. Ook komt u als KIVI-lid in aanmerking voor korting op diverse vakbladen, verzekeringen, congressen en opleidingen. 

Voor alle voordelen van het lidmaatschap en de vele activiteiten kijk op www.kivi.nl.