Wij zijn Teijin Aramid, een dochteronderneming van de Teijin Groep met een passie voor aramide. Onze toewijding aan zowel ons product als onze klanten heeft ons een wereldleider in aramide gemaakt. Daar waar sterkte, duurzaamheid, veiligheid, warmtebestendigheid of een laag gewicht nodig is, is ons Twaron ®, Sulfron ®, Teijinconex ® of Technora ® aanwezig. Onze producten zijn wereldwijd te vinden in veel verschillende toepassingen en markten zoals automotive, ballistische bescherming, marine, civiele techniek, beschermende kleding, optische kabels en olie & gas.

Wij zoeken een

STAGIAIRE PROCESTECHNIEK (PROCESTECHNOLOOG)

Stage opdracht

Op de fabriek in Arnhem maken we verschillende pulp producten waarvan een deel met recycle materiaal wat enigszins vervuild mag zijn. Daarnaast zijn er pulp types die 100% schone grondstof gebruiken en geen vervuiling is toegestaan. Om de kwaliteit te borgen is een volledig nieuw systeem voor Teijin op onze proces installatie geïnstalleerd, het Particle Detection System, welke getest en gevalideerd moet worden, zodanig dat vervuiling vanuit de grondstof of installatie wordt herkend. De meting is geïnstalleerd in het proces waar ook de test en validatie plaats vindt. Voor het valideren dient nauw samengewerkt te worden met productie.
De stageopdracht omvat o.a. het opstellen van verschillende documenten voor productie en TD. Tevens verwachten wij dat een stagiaire ons helpt bij het aangegeven welke alarmeringen ingericht moeten worden.

Jouw profiel

Voor deze stageopdracht zoeken wij studenten die een opleiding chemische technologie volgen op HBO niveau.

Periode

De stageplaats is per direct beschikbaar en heeft een minimale duur vijf maanden (start en duur van de stageperiode zijn echter mede afhankelijk van de stageperiode binnen de opleiding).

Stagevergoeding

Afhankelijk van de opleiding bieden wij een prima vergoeding (op basis van 40 uur per week).

De afdeling

De activiteiten binnen de fabriek richten zich op het verwerken van Twaron garen, vezel tot pulp en de ontwikkeling van nieuwe pulptypen. De fabriek in Arnhem kenmerkt zich door een deel van de grondstoffen terug te halen uit de markt (recycling) en deze opnieuw te verwerken tot pulp. De meeste grondstoffen worden aangevoerd vanuit Emmen waar garens worden gesponnen en voorgehakt voor de pulp productie. Toepassingen zijn; asbest vervanging in remblokken, chemische en temperatuur bestendige pakkingen en technische papieren voor versnellingsbakken.

Daarnaast produceren we Pulp m.b.v. een nieuwe technologie, het zogenaamde Jet-Spinnen, waarbij uit een polymeeroplossing direct een aramide pulp wordt verkregen. Deze Jet-Spin pulp heeft bijzondere eigenschappen en kan in hoogwaardige toepassingen gebruikt worden zoals electronic papers, honeycombs separator papers voor fuel systems, etc.

Teijin Aramid is één van de meest inspirerende bedrijven om voor te werken. Als multinational ontwikkelen we technisch hoogwaardige producten die een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid van mensen en de bescherming van ons milieu. We ontwikkelen, produceren en verkopen onze aramideproducten vanuit onze passie voor het product. Daarbij staan samenwerking en onderling respect centraal, waardoor onze medewerkers de gelegenheid krijgen het beste uit zichzelf te halen. 

Solliciteren

Wil je meer weten over deze stage, neem dan contact op met de heer P. Henzen, tel. 088- 2689355. Je sollicitatie kun je online sturen via onderstaande link.

Klik hier om online te solliciteren

Meer informatie over stages vind je op www.werkenbijteijinaramid.nl