Het UMCG biedt studenten de mogelijkheid om binnen de organisatie ervaring op te doen. Het UMCG is een van de grootste ziekenhuizen van Nederland en ook een van de grootste werkgevers van het noorden. Binnen het ziekenhuis zijn een groot aantal afdelingen waar je stage kunt lopen, zoals de medische afdelingen, maar bijvoorbeeld ook de Facilitaire Dienst  of  Personeel & Organisatie.

Het Studentenbureau UMCG coördineert voor alle studierichtingen de stages en mogelijkheden voor afstuderen of scriptie(onderzoek).

Studenten geneeskunde, verpleegkunde en zorggerelateerde beroepen

Studenten uit deze studies kunnen niet individueel solliciteren bij het UMCG; er zijn vaste afspraken met deze opleidingen. Uitgebreidere informatie staat op de pagina’s van het Studentenbureau UMCG via de link onderaan deze pagina.

Geen zorgopleiding?

Studeer je bijvoorbeeld Communicatie, ICT, Bedrijfs(wis)kunde, Sociologie of Rechten? Ook dan ben je welkom in het UMCG! Voor studenten met een MBO-, HBO- of WO-opleiding die  niet vanzelfsprekend richt op de gezondheidszorg beschikken we regelmatig over mogelijkheden voor stage, afstuderen of scriptie(onderzoek) en soms ook over minor- of specialisatieopdrachten.

Solliciteren

Beschikbare plaatsen vind  je onder het kopje “Actuele vacatures” via de link onderaan deze pagina.
Vermeld in je brief duidelijk je motivatie voor de plaats waar je op solliciteert en je motivatie voor het UMCG/de gezondheidszorg. Voeg CV en cijferlijst toe.

Geen geschikte plaats of je hebt een eigen idee voor een onderzoek? Stuur dan je open sollicitatie via het formulier open sollicitatie onderaan deze pagina.

Je motivatiebrief voor een open sollicitatie moet minimaal twee zaken bevatten:

  1. Maak duidelijk waarom je bij het UMCG aan de slag wilt en op welke terreinen je kunt bijdragen.
  2. Laat zien dat je weet welke uitdagingen er op jouw vak- en interessegebied op dit moment in het UMCG zijn.

Meer informatie

Meer informatie over stagemogelijkheden vind je op de pagina’s van het Studentenbureau UMCG via de link onderaan deze pagina.

Solliciteren is alléén mogelijk via het formulier bij een actuele vacature of het formulier open solliciteren onderaan deze pagina.

Sollicitaties die we via ons mailadres ontvangen nemen we niet in behandeling.

Vragen (anders dan/voorafgaand aan een sollicitatie) kun je stellen aan het Studentenbureau, email afstuderen@umcg.nl

 Relevante links