Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door onze lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast heeft onze Parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

De wereld wordt steeds slimmer. Iedere dag opnieuw zien wij producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Saxion vindt dat de mens in dit proces centraal moet staan. Daarom bereiden wij onze studenten op diverse manieren voor op hun toekomstige rol in deze dynamische samenleving.

De technische opleidingen van het Saxion zijn ondergebracht bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED). Je hebt hier een ruime keuze uit een breed aanbod technische opleidingen. Klik hier voor overzicht van onze opleidingen.

Onderzoek, creativiteit en technologie staan centraal!
Van het bedenken en ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten, tot het onderzoeken en experimenteren in het lab of de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie. Je vindt het allemaal bij de academie LED. Onze academie verzorgt het onderwijs voor ca 1.900 studenten en heeft ongeveer 120 medewerkers in dienst. De opleidingen zijn verdeeld over twee locaties, Deventer en Enschede. We beschikken over grote practicum ruimtes, vernieuwde laboratoria en technische werkplaatsen voor het onderwijs.

Uitgelichte opleidingen

Forensisch Onderzoek
Veiligheid is een breed begrip, maar vormt hét sleutelwoord binnen de hbo-opleiding Forensisch Onderzoek. Als onderzoeker van sporen leer jij alles over verkeersveiligheid, brandveiligheid, veilig werken en wonen, digitale veiligheid én veiligheid op straat.

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek.
Ben je benieuwd hoe je kanker onderzoekt of hoe bacteriën resistent worden tegen antibiotica? Je leert het bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Maar er is meer: ontdek bijvoorbeeld hoe je onze voeding verbetert of een nieuwe lab-on-a-chip-methode ontwikkelt. Boeiend dus!