Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Apeldoorn, Deventer en Enschede studeren ruim 26.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en bijzondere afstudeerrichtingen of specialisaties, zowel nationaal als internationaal. Samen met bedrijven en instellingen wordt door onze lectoraten toegepast onderzoek gedaan. Daarnaast heeft onze Parttime School een gevarieerd aanbod van bij- en nascholing.

Academie Life Science, Engineering & Design (LED)

De technische opleidingen van het Saxion zijn ondergebracht bij de Academie Life Science, Engineering & Design (LED). Je hebt hier een ruime keuze uit een breed aanbod technische opleidingen. Klik hier voor overzicht van onze opleidingen.

Onderzoek, creativiteit en technologie staan centraal!

Van het bedenken en ontwikkelen van nieuwe innovatieve producten, tot het onderzoeken en experimenteren in het lab of de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van nanotechnologie. Je vindt het allemaal bij de academie LED. Onze academie verzorgt het onderwijs voor ca 1.900 studenten en heeft ongeveer 120 medewerkers in dienst. De opleidingen zijn verdeeld over twee locaties, Deventer en Enschede. We beschikken over grote practicum ruimtes, vernieuwde laboratoria en technische werkplaatsen voor het onderwijs.