Toekomst verzekerd
ROC Midden Nederland is een onderwijsorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs voor volwassen (VAVO Lyceum), bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht. Wij verzorgen met 1800 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 24.000 studenten. Samen met gemeenten, werkgevers, (koepel)organisaties, onderwijs- en maatschappelijke instanties bieden we onderwijs op maat dat goed aansluit bij uiteenlopende wensen en eisen. We slagen in onze opdracht als onze studenten en de bedrijven en instellingen waarvoor wij opleiden tevreden zijn over ons onderwijs.

We verzorgen kwalitatief goed onderwijs. Ons onderwijs is gericht op het kwalificeren voor werk en maatschappelijke participatie, rust toe tot vakbekwaamheid en burgerschap, en biedt perspectief op persoonlijke ontplooiing en verdere studie. Wij staan voor kwaliteit, kleinschaligheid en persoonlijk contact.

Kleinschaligheid, kwaliteit en persoonlijk contact staan bij ROC Midden Nederland voorop. Samen met het bedrijfsleven leiden we bij twaalf branchegerichte colleges de vakmensen in Nederland op.

Laboratorium onderwijs
Neem de Mexicaanse griep, klimaatverandering of resistente bacteriën in kippenvlees: de oplossing voor deze problemen komt vaak uit het laboratorium. Je onderzoekt stoffen van het menselijk lichaam in een ziekenhuislaboratorium, maar ook in het bedrijfsleven ben je als laborant of analist onmisbaar. Je inspecteert de luchtkwaliteit, analyseert een griepvirus of je bekijkt de kwaliteit van ons eten. Maar je kunt nog veel meer: je test een nieuw parfum en je controleert medicijnen, voedingsmiddelen of erfelijk materiaal (dna). Als je nieuwsgierig bent, nauwkeurig werkt en belangrijk onderzoek wilt doen, zit je op je plek in het lab. Voel jij je aangetrokken door laboratoriumonderwijs, denk ook eens aan onze procestechniekopleidingen.