Rijn IJssel is een school voor middelbaar beroepsonderwijs en educatie in de regio Arnhem. We bieden jongeren en volwassenen de kans zich te ontwikkelen, een vak te leren en een diploma of certificaat te behalen. De meeste studenten komen uit (de omgeving van) Arnhem. Maar ook studenten van verder weg zijn van harte welkom. Zolang je voldoet aan onze toelatingscriteria proberen we je zo goed mogelijk te plaatsen op een opleiding van Rijn IJssel. En anders verwijzen we je door naar een andere school of opleiding.

Onderzoeken, analyseren en ontwikkelen?
Je wilt meer weten, onderzoeken, proeven doen, in een medisch, biologisch of chemisch laboratorium werken of op een middelbare school practica begeleiden. Altijd plezier gehad in biologie, scheikunde en natuurkunde? Dan is een van deze onderzoeksopleidingen iets voor jou.

Uitgelichte opleidingen Laboratoriumtechniek

ROC Rijn IJssel college en ROC De Leijgraaf werken samen met verschillende bedrijven en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) om nog betere faciliteiten en opleidingstrajecten op het gebied van laboratoriumonderwijs te ontwikkelen. Voor jou, als aankomende student, biedt dit diverse voordelen en kansen. Er is een speciaal doorstroomtraject naar de Hogere Laboratorium Opleiding van de HAN. Bovendien word je, door de goede samenwerking met het bedrijfsleven, optimaal voorbereid op je beroep.

De richting Techniek
Als je een opleiding gaat doen in de richting Techniek & Onderzoek, dan wil je weten hoe iets in elkaar zit en werkt. Hoe je een machine, voertuig of stuk gereedschap maakt, herstelt of verbetert. Metaalbewerking is dan onmisbaar. Technische studenten die willen bedenken of ontwerpen hoe iets beter kan, gaan de engineering kant op. Installateurs, dakdekkers, monteurs, tekenaars en werkvoorbereiders leren hoe je veilige oplossingen toepast in de bouw of infrastructuur (wegen, riolering). In de elektrotechniek vind je monteuropleidingen die je leren om te gaan met laagspanning en sterkstroom. Veilig en efficiënt ingewikkelde installaties leren bedienen? Dan is operator iets voor jou. Opleidingen bij Sound & Vision, Inrichting en Printmedia passen vaak bij technisch creatieve studenten. Kies wat bij je past én wat je leuk vindt om te doen. Lees verder ….