Het Nova College is niet zomaar een ROC. Onze cursisten leren niet alleen een beroep; ze groeien ook als mens.

Groeien als mens
Wij zien onze cursisten graag gelukkig. Hier, op het Nova College, maar ook later, als ze onze school hebben verlaten. Daarom leren we ze meer dan alleen een beroep. We geven onze cursisten aandacht, zorgen dat ze zich thuis voelen. Geven ze een plek waar het veilig is en waar, net als thuis, duidelijke regels gelden. We willen dat onze cursisten groeien en zich ontwikkelen, zelfvertrouwen krijgen, zelfstandig worden, zichzelf leren kennen. Dat onze cursisten zich niet alleen de kennis en kunde van hun beroep eigen maken, maar ook de juiste mentaliteit, houding en gedrag ontwikkelen, begrijpen wat de samenleving en de werkomgeving later van hen verwachten.

Persoonlijke begeleiding
Groeien staat voorop bij het Nova College. We passen nieuwe inzichten in didactiek, communicatie en technologie toe in ons onderwijs en kiezen voor persoonlijke begeleiding. Zo zorgen we voor onderwijs van goede kwaliteit dat optimaal aansluit bij de beroepspraktijk.

Het Nova College is te vinden op 18 locaties in de regio’s IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Amstelveen en de Duin- en Bollenstreek.