NHL Stenden. Grensverleggend.
Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij onze studenten, medewerkers en partners iedere dag uit hun talenten te ontdekken en te versterken. Deze ontdekkingsreis overstijgt de grenzen van het eigen vakgebied en de eigen omgeving.

Dit doen we op onze multi-campus hogeschool: sterk verankerd in de regio en met een uitgesproken internationaal profiel. Op onze vestigingen, in binnen- én buitenland, zijn we altijd op zoek naar vernieuwende methoden en manieren om werkveld, onderwijs en onderzoek met elkaar te verbinden. Studenten, docenten en onderzoekers werken in kleine teams aan real-life vraagstukken en toetsen hun innovatieve ideeën in de praktijk. Ons onderwijs sluit aan bij de actuele ontwikkelingen in het werkveld. Regionaal, nationaal en internationaal.

De toekomst vraagt om ondernemende en vindingrijke professionals, die hun kennis omzetten in innovatieve oplossingen. Die met een doordachte visie verder kijken dan hun eigen vakgebied en durven te doen. Dat is de kracht van NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maken onze mensen het onmogelijke mogelijk. NHL Stenden Hogeschool is een internationale school met vestigingen in Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand), Port Alfred (Zuid-Afrika) en Bali (Indonesië).

Uitgelichte opleidingen

Biotechnologie
De naam van deze studie klinkt technischer dan de praktijk: met Biotechnologie leer je mét mensen bezig te zijn om vóór mensen onderzoek te doen. Als biotechnoloog werk je in laboratoria in groepsverband aan onderzoeken waar de mens – letterlijk en figuurlijk – beter van wordt. Zo ontwikkel je nieuwe medicijnen en zoek je naar de oorzaken van ziekten. Of ben je betrokken bij de verbetering van oogsten. En met de richting Forensic Sciences ontdek je de wereld achter CSI! Ontdek de opleiding Biotechnologie!

Chemische Technologie
Wat leer je op de hbo-opleiding Chemische Technologie? Het is voor chemisch technologen op verjaardagsfeestjes nog wel eens lastig uit te leggen waar ze mee bezig zijn. Maar als ze vertellen dat ze werken aan het nieuwe kunstgras van de ArenA of die revolutionaire dagcrème van Chanel, dan hebben ze meteen de aandacht. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of het is uitgedacht door chemisch technologen. Dus voorlopig is er genoeg werk aan de winkel!