mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs, contractonderwijs en voorgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). We bieden middelbaar beroepsonderwijs aan in de volgende domeingerichte MBO Colleges:

  • MBO College Dienstverlening
  • MBO College Economie
  • MBO College Welzijn en Zorg
  • MBO College Start Up
  • MBO College Techniek & ICT

Altijd plezier gehad in biologie, scheikunde en natuurkunde en houd je van practica? Dan is de laboratoriumopleiding echt iets voor jou.

Biologie en scheikunde zijn voor jou de interessantste vakken. Je hebt geen moeite met het vak rekenen of wiskunde. Practica vind je welkome afwisselingen van de theorielessen. Je bent nieuwsgierig en nauwkeurig. Kunt een goede planning maken en je daaraan houden. Je bent sociaal en communicatief sterk en kunt zelfstandig werken. Wanneer jij jezelf hierin herkent, denk dan eens na over een opleiding laboratoriumtechniek. Je werkt dan iedere dag in de wonderlijke wereld van het laboratorium.

Het MLO (Middelbaar Laboratoriumonderwijs) van mboRijnland werkt nauw samen met het HLO (Hoger Laboratorium Onderwijs) van de Hogeschool Leiden. Deze samenwerking heeft voor jou als MLO-student veel voordelen. Je leert in een mooi gebouw en kunt gebruikmaken van de faciliteiten van de Hogeschool Leiden. Ook de ligging van de school is heel gunstig: de Zernikedreef ligt in het Leiden Bio Science Park, een locatie waar veel life science bedrijven met allerlei laboratoria verzameld zijn.

Trots op mbo

In onze naam benadrukken we hoe trots we zijn op ons middelbaar beroeps­onderwijs. Wij leiden studenten op tot echte vakmensen. Vakkrachten die echt iets toevoegen aan onze omgeving. Ook geven we studenten de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen. Wij geloven in hun mogelijkheden, in hun talenten, in hun drijfveren. Onze studenten hebben de toekomst.

Méér dan mbo

Ons motto is: méér dan mbo. Studenten leren bij ons niet alleen een beroep. Ze ontwikkelen zich ook persoonlijk en leren hun eigen weg in de samenleving te vinden. We bieden excellente leertrajecten en keuzevakken aan. Bovendien geven we naast middelbaar beroepsonderwijs ook cursus­sen en trainingen aan bedrijven en instellingen. Ook kun je bij ons terecht voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Wij geven studenten de kans om zich vanuit hun passie en interesses te ontwikkelen.

Ook bieden we Middelbaar Laboratoriumonderwijs aan in samenwerking met Hogeschool Leiden. Daarnaast bieden we de vmbo-t, havo en vwo aan in het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo). Bovendien verzorgen we cursussen, trainingen en opleidingen voor en met bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Rijnlands denken

mboRijnland verwijst ook naar het Rijnlands denken. Vakmanschap, vertrouwen en verbinding zijn waarden die daarin voorop staan. Allereerst leiden we studenten op tot echte vakmensen, iedere dag weer. We vertrouwen daarbij op hun ambities en talenten. Ook geloven we in ons eigen vakman­schap. We hebben ruim 1.700 collega’s met een schat aan ervaring en vakken­nis. Met die expertise zorgen we dat studenten zich verder ontwikkelen. Dat doen we samen met anderen. Want in verbinding kun je ontwikkelen.

Kijk hier voor opleidingen Middelbaar Laboratoriumonderwijs