Studeer Life Sciences & Technologie bij LS&T Leeuwarden 

Jij in de wereld van morgen!
In de wereld van morgen redden we het niet altijd met de technologie van vandaag. Voedsel, gezondheidszorg, veiligheid, energie, milieu: op deze gebieden liggen continu uitdagingen voor Life Sciences technologen om een praktische bijdrage te leveren aan een nog beter leven in een steeds meer economisch georiënteerde samenleving.

Is dat dan te realiseren vanuit technologie? Ja, zeggen wij bij LS&T Leeuwarden. Technologie stelt ons in staat om met steeds meer mensen op hetzelfde oppervlak te blijven leven. Technologie is wat dat betreft nooit klaar. Wij leiden mensen op tot oplossingsgerichte professionals. Mensen die denken en doen vanuit de overtuiging dat het leven altijd veiliger, gezonder, comfortabeler, energiezuiniger en milieuvriendelijker kan. Mensen die geïnteresseerd zijn in het hele proces, of zich juist specialiseren in een klein onderdeel daarvan. En die vinden dat je verantwoord moet blijven sleutelen aan de connectie tussen mens, industrie en maatschappij om deze nog beter met elkaar in balans te brengen. Dat doen we met toegepaste technologie. Technologie is de inzet, maar het gaat uiteindelijk om de mens en de maatschappij.

Technologie kent vele verschijningsvormen en we hebben dan ook een breed en doordacht opleidingsprogramma. Levende organismen en chemische processen vormen hierin de rode draad. LS&T Leeuwarden werkt nauw samen met bedrijven, consumenten, onderzoeksinstanties en overheden. Door die nauwe verbondenheid levert LS&T Leeuwarden goed opgeleide technologen met een brede scoop. Eigenzinnige M/V’s die breed inzetbaar zijn en hun plek vinden in de wereld van vandaag met een mindset op de wereld van morgen.

Opleidingen

 • Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek
  Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek werd vroeger wel de ‘Medische Analistenopleiding’ genoemd. Medisch Analist kun je nog steeds uitstekend worden, maar nu word je veel breder opgeleid. Ambieer je een carrière als diagnostisch medisch analist in een ziekenhuis of streeklaboratorium, dan kan je je richten op het vakgebied Human Diagnostics. Of specialiseer je je in Biomedical Research zodat je researchanalist in een academisch ziekenhuis, op een universiteit of bij een bedrijf kunt worden? Ben je meer geïnteresseerd in gezonde voeding en de invloed die voeding heeft op het menselijk lichaam? Ook dan is deze studie echt iets voor jou!
 • Biotechnologie
  Grootschalige griepvaccinatie, de Puttense moordzaak… In de dagelijkse maatschappij komt Biotechnologie om de haverklap om de hoek kijken. Bij Van Hall Larenstein kun je je specialiseren in onderwerpen die allemaal te maken hebben met levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen. Raakvlakken met celbiologie, DNA, medische en/of forensische onderzoekslaboratoria zijn er altijd.
 • Chemie
  Je mobieltje, je make-up, je favoriete drankje, je kleding, benzine, geneesmiddelen, noem maar op: het is gemaakt dankzij de chemie. Maar ook afvalwater zuiveren, het milieu schoonmaken of een misdaad oplossen met de nieuwste analysetechnieken, het kan niet zonder chemie. Of neem de kleding die je draagt. Daar zijn waarschijnlijk hypermoderne vezels in verwerkt! Met dank aan chemie.
 • Chemische Technologie
  Kunstgras dat beter voetbalt dan elk ander veld? Een plastic tas die vanzelf oplost? Of ‘gewoon’ een glaasje leidingwater? Zonder chemische technologie en process engineering zou dit science fiction zijn. Of neem nou het schuim op je kopje Senseo. Het gaatje in het filter moest daarvoor precies de juiste maat hebben, een hele klus die een wereldhit heeft opgeleverd. En wat dacht je van offshore boren? Daar gaan we tot de grenzen van de technologie en soms eroverheen. Wie zorgt voor nóg meer veiligheid bij het boren?
 • Voedingsmiddelen technologie
  Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn? Kwaliteit en innovatie zijn belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de fabricage-mogelijkheden, producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten.