De HZ telt ruim 4800 studenten die bij ons niet alleen een vak leren, maar ook opgeleid worden tot ondernemende professionals. We vinden het belangrijk onze studenten tot hoogwaardig gekwalificeerde bachelors op te leiden, waarmee we talent ontwikkelen en behouden in de regio. Lees alles over onze organisatie, onze missie en visie voor de toekomst en onze kwaliteit.

Uitgelichte opleiding

Chemie

Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. Jij zorgt er voor dat ziektes niet meer levensbedreigend zijn of lost moordzaken op aan de hand van DNA-analyse. Help jij straks de wereld vooruit? Kies dan voor de opleiding Chemie aan de HZ.

Je onderzoekt de samenstelling van stoffen en producten en kunt ze tot op de laatste molecuul analyseren. Van afvalwater tot medicijnen tot kunststoffen. Stel dat er een vermoeden is dat het grondwater verontreinigd is, dan kun jij onderzoeken of dit daadwerkelijk zo is.

Biobased Economy

Het Centre of Expertise Biobased Economy van de HZ en Avans Hogeschool biedt de online MOOC Biobased Economy Introduction aan. In acht lessen gedurende acht weken komen verschillende componenten aan bod waaronder energie, bioraffinage en aquatische biomasse.