Op de HZ wordt persoonlijk, kleinschalig voltijd- en deeltijdonderwijs geboden aan zo’n 4800 studenten. Onze studenten worden gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen door middel van persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling. Praktijkgericht onderwijs staat hierin centraal. Als kennisinstituut in de regio hebben we een nauwe relatie en samenwerking met het werkveld, voor onderwijs, onderzoek en innovatie.

Uitgelichte opleidingen

Chemie
Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. Zorg ervoor dat ziektes niet meer levensbedreigend zijn of los moordzaken op met DNA-analyse. Help jij straks de wereld vooruit? Deze opleiding duurt 4 jaar, maar er wordt ook een driejarig vwo-traject aangeboden. Voltijd / 3 jaar of 4 jaar / EN / Vlissingen

MOOC Biobased Economy Introduction
Om de transitie naar een biobased economy mogelijk te maken zijn er experts nodig. Met de MOOC Biobased Economy Introduction kun je laagdrempelig kennis maken met biobased.

Biobased Economy (BBE) gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof: van ‘fossil based’ naar ‘bio based’. De verwachting is dat biomassa de komende jaren een steeds belangrijkere rol gaat spelen in onze economie. Dit heeft verschillende redenen, maar de belangrijkste zijn innovatie, economische kansen, energieonafhankelijkheid, energiezekerheid en het verminderen van broeikasgassen. Bekijk de introductiefilm en lees meer over de MOOC op de website van het Centre of Expertise Biobased Economy.

Wat wordt jouw rol in de transitie naar een biobased economy? Meld je aan en start thinking biobased!