Zuyd draagt bij aan de ontwikkeling van professies en onze regio. Samen met onze omgeving ontwikkelen we nieuwe inzichten en oplossingen voor toekomstige en huidige professionals. We nemen daarin een voortrekkersrol, zijn alleen tevreden met het beste. Onze medewerkers werken aan drie kerntaken: we leiden vijftienduizend toekomstige professionals op in vijftig bachelor- en masterprogramma’s, ontwikkelen trainingen en opleidingen voor professionals en voeren onderzoek uit in opdracht van bedrijven en instellingen.

Zuyd is een goede keuze. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor bijna elke mogelijke bacheloropleiding, maar ook voor een kwalitatief goede opleiding. Persoonlijke aandacht vinden wij erg belangrijk. Onze studenten waarderen dat en vinden de sfeer bij Zuyd bijzonder prettig. Dit jaar zijn 32 opleidingen van Zuyd in de Keuzegids HBO beoordeeld. Daarvan staan er vier op de eerste plaats in hun categorie. Zes opleidingen zijn bestempeld als excellent.

Uitgelichte opleidingen

Mens en Techniek – Biometrie 
Letterlijk vertaald betekent biometrie: meten aan het lichaam. Metingen aan longen, hart, hersenen of spieren. In de opleiding leer je hoe het menselijk lichaam functioneert en hoe je dit kunt meten. Hiervoor moet je weten hoe meetapparatuur werkt, hoe je gegevens analyseert en tot een diagnose komt. Ook kun je nieuwe meetsystemen ontwerpen en ontwikkelen. Of wensen van gebruikers vertalen naar technische specificaties. Een studie op het grensvlak van techniek en gezondheidszorg.

Applied Science
De coating van je mobieltje, de vitamines in je drankje, de biobrandstof in de stadsbus, pilletjes tegen de hoofdpijn… Dit alles wordt ontwikkeld in een laboratorium en uiteindelijk op grote schaal geproduceerd. Bij Applied Science leer je hoe je materialen, producten of processen ontwikkelt of verbetert. Als je bent afgestudeerd kun je over de hele wereld gaan werken in bijvoorbeeld de geneesmiddelen-, de chemische of voedingsmiddelenindustrie, maar ook bij waterschappen, ziekenhuizen, universiteiten en overheidsinstellingen. De opleiding Chemie en Chemische Technologie zijn opgegaan in de opleiding Applied Science.