Je studententijd is de leukste tijd van je leven, zeggen ze vaak. Voor wie gaat studeren aan de HAN geldt dat in elk geval zeker. Met de leukste uitgaansmogelijkheden binnen handbereik en optimale faciliteiten op de campus ben je verzekerd van een veelzijdige studententijd, welke opleiding je ook volgt.  Maak kennis met de HAN. De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 34.000 studenten meer dan 80 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Klik hier voor de ruime keuze voltijdopleidingen op het gebied van Lifesciences en Techniek

Hbo’ers goed bestand tegen economische tegenwind

Ondanks de huidige economische omstandigheden zijn afgestudeerde hbo’ers populair. De werkloosheid is relatief laag, afgestudeerde hbo’ers vinden snel een baan, veelal binnen het eigen vakgebied en ook op minimaal hbo-niveau. De wereld van biologisch en chemisch laboratoriumonderzoek is dynamisch en ontwikkelt zich snel. Het HAN-instituut Applied Sciences biedt diverse opleidingen, cursussen en trainingen om kennis te verdiepen, bij te houden en/of uit te breiden in het vakgebied Life Sciences & Chemie.

Master Moleculair Life Sciences

Je hebt een HLO-bacheloropleiding achter de rug en bent al een aantal jaren werkzaam, maar je hebt het gevoel dat je méér kunt. Je wilt zowel je inhoudelijke kennis als je projectvaardigheden vergroten. Je wilt zelfstandiger werken aan complexe taken en breder inzetbaar zijn. Kies dan voor de Engelstalige deeltijdopleiding Master Molecular Life Sciences en maak je ambities waar. Nu ook in voltijd te volgen.

 • Het programma van de Master Molecular Life Sciences richt zich op toegepast onderzoek en productontwikkeling en verbindt wetenschappelijke verbreding en verdieping met project management.
 • De Master Molecular Life Sciences is voor het 6de jaar op rij uitgeroepen tot de topleiding door de Keuzegids Masters 2018. Lees meer …
 • Voor zowel de voltijd- als de deeltijdmasteropleiding is het collegegeld voor EU-studenten € 2.060,- per jaar (Wettelijk collegegeld 2018/2019).
 • Ga naar onze website, neem direct contact op met Andrea Thiele (andrea.thiele@han.nl; 06 – 46 23 67 26) of kom naar één van onze open dagen!

Over minoren bij de HAN

Volg een minor binnen het werkveld Life Sciences bij de HAN. In totaal besteed je 1/8e deel van je opleiding aan de minor. De minor is een geheel van 30 studiepunten. Je kunt kiezen uit de volgende HAN-minoren:

 • Bio-Nanotechnologie
  De minor Bio-Nanotechnologie richt zich op de interface tussen biomedische technologie en chemie, en is in deze zin dan ook verbredend en verdiepend. De minor is instroombaar vanuit zowel (bio)medische als chemische lab studierichtingen. Door het multidisciplinaire karakter van de nanoparticle theorie en samenwerking tussen studenten uit verschillende studierichtingen leren studenten in deze minor in een multidisciplinair kader te denken en te werken.
 • BioRefinery
  BioRefinery is a hands-on exchange course which will run in Semester 1 (September-January) and Semester 2 (February – July) at the HAN BioCentre which is part of the Institute of Applied Biosciences and Chemistry of the HAN University of Applied Sciences. After having obtained the theoretical background, you will work on a real research project in the field of the biobased economy
 • Een palet aan natuurwetenschappelijk onderzoek
  De minor verzameling Palet aan Natuurwetenschappelijk Onderzoek bij de HAN bestaat uit een combinatie van 1 of 2 onderwijseenheden (OWE’s) uit het 2de en 3de jaars majorprogramma van de HAN-opleidingen Chemie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of Bio-informatica of een Research Minor project. Allen onder 1 noemer.
 • Medische diagnostiek: Cytologie en Histopathologie
  In deze HAN minor “Medische Diagnostiek: Cytologie en histopathologie” vindt een verbreding en verdieping plaats van de theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gebied van de cytologie en histopathologie. Innovatie en researchvaardigheden komen ruim aan bod.
 • Medische diagnostiek: Medische Microbiologie
  In deze HAN minor Medische Diagnostiek: Medische Microbiologie vindt een verbreding en verdieping plaats van de theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gebied van de Medisch Microbiologische Diagnostiek.

Alle studenten van de HAN volgen tijdens hun opleiding een minor: dat is een soort vakkenpakket waarmee je je kunt specialiseren of verbreden in je kennis en competenties. Een minor omvat 30 ECTS en duurt meestal een semester. De meeste minoren worden 2 keer per jaar aangeboden: soms als een blok in een semester, soms als lint door het hele studiejaar. Je kiest je minor zelf, in overleg met je studieloopbaanbegeleider: omdat het onderwerp je interesseert èn er omdat er een relatie is met het beroep waarvoor je de opleiding volgt.

Klik op 1 van de bovengenoemde minors. Daar vind je ook meer informatie over de betreffende minor.