Je studententijd is de leukste tijd van je leven, zeggen ze vaak. Voor wie gaat studeren aan de HAN geldt dat in elk geval zeker. Met de leukste uitgaansmogelijkheden binnen handbereik en optimale faciliteiten op de campus ben je verzekerd van een veelzijdige studententijd, welke opleiding je ook volgt. Maak kennis met de HAN. De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. Vanuit de campussen in Arnhem en in Nijmegen verzorgt de HAN voor ruim 35.000 studenten meer dan 80 bachelor- en masteropleidingen. De synergie tussen onderwijs, beroepenveld, onderzoek en maatschappij is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Klik hier voor de ruime keuze van ons aanbod op het gebied van Life Sciences en Techniek

Hbo’ers goed bestand tegen economische tegenwind

Ondanks de huidige economische omstandigheden zijn afgestudeerde hbo’ers populair. De werkloosheid is relatief laag, afgestudeerde hbo’ers vinden snel een baan, veelal binnen het eigen vakgebied en ook op minimaal hbo-niveau. De HAN heeft 14 academies. De Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie (ATBC) biedt diverse interessante cursussen en trainingen op het gebied van laboratoriumonderzoek, (analytische) chemie en biologie. Naast vakinhoudelijke cursussen bieden we ook vaardigheidstrainingen aan om je als professional te ontwikkelen, zoals projectmanagement en presenteren.

Wil jij je verder ontwikkelen en de linking pin worden tussen lab en praktijk?

Dan is de Master Molecular Life Sciences wat voor jou. Volg de master in voltijd (met stageplek, na je bachelor) of in deeltijd (naast je baan). In de biotechnologie, farmaceutische industrie en medische wereld is grote behoefte aan professionals die wetenschappelijk onderzoek in de praktijk kunnen brengen.

Over minoren bij de HAN

Volg een minor binnen het werkveld Life Sciences bij de HAN. In totaal besteed je 1/8e deel van je opleiding aan de minor. De minor is een geheel van 30 studiepunten. Je kunt kiezen uit de volgende HAN-minoren:

 • Bio-Nanotechnologie
  De minor Bio-Nanotechnologie richt zich op de interface tussen biomedische technologie en chemie, en is in deze zin dan ook verbredend en verdiepend. De minor is instroombaar vanuit zowel (bio)medische als chemische lab studierichtingen. Door het multidisciplinaire karakter van de nanoparticle theorie en samenwerking tussen studenten uit verschillende studierichtingen leren studenten in deze minor in een multidisciplinair kader te denken en te werken.
 • Een palet aan natuurwetenschappelijk onderzoek
  De minor verzameling Palet aan Natuurwetenschappelijk Onderzoek bij de HAN bestaat uit een combinatie van 1 of 2 onderwijseenheden (OWE’s) uit het 2de en 3de jaars majorprogramma van de HAN-opleidingen Chemie, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of Bio-informatica of een Research Minor project. Allen onder 1 noemer.
 • Medische diagnostiek: Cytologie en Histopathologie
  In deze HAN minor “Medische Diagnostiek: Cytologie en histopathologie” vindt een verbreding en verdieping plaats van de theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gebied van de cytologie en histopathologie. Innovatie en researchvaardigheden komen ruim aan bod.
 • Medische diagnostiek: Medische Microbiologie
  In deze HAN minor Medische Diagnostiek: Medische Microbiologie vindt een verbreding en verdieping plaats van de theoretische kennis en praktische vaardigheden op het gebied van de Medisch Microbiologische Diagnostiek.

Alle studenten van de HAN volgen tijdens hun opleiding een minor: dat is een soort vakkenpakket waarmee je je kunt specialiseren of verbreden in je kennis en competenties. Een minor omvat 30 ECTS en duurt meestal een semester. De meeste minoren worden 2 keer per jaar aangeboden: soms als een blok in een semester, soms als lint door het hele studiejaar. Je kiest je minor zelf, in overleg met je studieloopbaanbegeleider: omdat het onderwerp je interesseert èn omdat er een relatie is met het beroep waarvoor je de opleiding volgt.

Klik op 1 van de bovengenoemde minors. Daar vind je ook meer informatie over de betreffende minor.