Hogeschool Leiden is een open en toegankelijke hogeschool waar studenten de ruimte hebben eigen keuzes te maken. Bij onze hogeschool staan we voor kwaliteit en bieden we goed en inspirerend onderwijs. Centraal in onze aanpak staat het binden en boeien van studenten, om te zorgen dat studenten gaan leren en blijven leren. In onze opleidingen besteden we aandacht aan persoonsvorming, het stimuleren van maatschappelijke verantwoordelijkheid en duurzaamheid en de ontwikkeling van interculturele en internationale en multiculturele competenties.

Locatie
Hogeschool Leiden is gevestigd in het Bio Science Park en ligt op loopafstand van station Leiden Centraal, naast het LUMC en Naturalis.

Uitgelichte opleidingen

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Onderzoek doen om ziekteverwekkers goed en snel op te sporen, zoeken naar oorzaken en oplossingen voor ernstige ziekten zoals kanker, reuma of aids of bijvoorbeeld antibioticaresistentie. Tijdens de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ben je voornamelijk bezig met (medische)biologie in combinatie met andere bètavakken zoals scheikunde. Je leert hoe je zelf experimenten ontwerpt, uitvoert en resultaten analyseert. Een groot deel van je opleiding breng je door in de verschillende laboratoria. Hierin is alles aanwezig om tot nieuwe oplossingen te komen.

Chemie
Heb jij interesse om scheikunde te studeren en vind je het leuk om stoffen helemaal uit te pluizen? Ben je nieuwsgierig naar wat er nodig is om van slootwater drinkwater te maken? Wil jij leren om ijzersterke plastics te maken, onderzoek doen naar methoden om vervuiling op te sporen en nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen? Dan is de opleiding Chemie van Hogeschool Leiden iets voor jou!
Hogeschool Leiden beschikt over diverse laboratoria, voorzien van moderne apparatuur en materialen. We leiden je op tot een chemisch analist die breed inzetbaar is in het werkveld.