Hogeschool Leiden is een multisectoriële hogeschool in het hart van de Randstad. De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor de studenten worden opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal.

Locatie
Hogeschool Leiden is gevestigd in het Bio Science Park en ligt op loopafstand van station Leiden Centraal, naast het LUMC en Naturalis.

Uitgelichte opleidingen

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek
Onderzoek doen om ziekteverwekkers goed en snel op te sporen, zoeken naar oorzaken en oplossingen voor ernstige ziekten zoals kanker, reuma of aids of bijvoorbeeld antibioticaresistentie. Tijdens de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek ben je voornamelijk bezig met (medische)biologie in combinatie met andere bètavakken zoals scheikunde. Je leert hoe je zelf experimenten ontwerpt, uitvoert en resultaten analyseert. Een groot deel van je opleiding breng je door in de verschillende laboratoria. Hierin is alles aanwezig om tot nieuwe oplossingen te komen.

Chemie
Heb jij interesse om scheikunde te studeren en vind je het leuk om stoffen helemaal uit te pluizen? Ben je nieuwsgierig naar wat er nodig is om van slootwater drinkwater te maken? Wil jij leren om ijzersterke plastics te maken, onderzoek doen naar methoden om vervuiling op te sporen en nieuwe geneesmiddelen ontwikkelen? Dan is de opleiding Chemie van Hogeschool Leiden iets voor jou!
Hogeschool Leiden beschikt over diverse laboratoria, voorzien van moderne apparatuur en materialen. We leiden je op tot een chemisch analist die breed inzetbaar is in het werkveld.