De Hanzehogeschool Groningen is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland. In 2018 viert zij haar 220-jarig bestaan. Met vestigingen in Groningen, Assen, Leeuwarden en Amsterdam telt de hogeschool circa 26.000 studenten en 3.100 personeelsleden. Daarnaast maken jaarlijks zo’n 1.100 cursisten uit het bedrijfsleven gebruik van contractonderwijs.

Het onderwijsaanbod omvat 54 bacheloropleidingen, 8 programma’s voor associate degrees en 19 masteropleidingen. Van de opleidingen is een aantal Duits- en Engelstalig. Het onderwijs is georganiseerd in 17 schools. Met vier multidisciplinaire kenniscentra en twee Centres of Expertise is de Hanzehogeschool Groningen een kennisinstelling waar toegepast onderzoek, beroepspraktijk en innovatie geïntegreerd zijn in het onderwijs. Vanuit 50 lectoraten wordt toegepast onderzoek verricht in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven en non-profit instellingen.

Instituut voor Life Science & Technology
Het instituut voor Life Science & Technology biedt bacheloropleidingen en een masteropleiding aan. Zo kun je kiezen voor de opleiding Bio-informatica, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek met de major Biologische en Medische Research of de major Medische DiagnostiekChemie en Chemische Technologie. Na je bacheloropleiding kun je de master Data Science for Life Sciences gaan doen, en je ontwikkelen tot een specialist op het gebied van data science.

Toegepast onderzoek
Gedurende je hele opleiding werk je aan praktische opdrachten die in veel gevallen rechtstreeks uit het werkveld komen. Bovendien kun je vanaf het derde jaar toegepast onderzoek doen bij het Kenniscentrum Biobased Economy, Centre of Expertise Energy, het expertisecentrum ALIFE of in één van onze innovatiewerkplaatsen zoals EnTranCeZAPHealth Hub Roden en het UMCG. Hier werk je samen met bedrijven aan innovatieve onderzoeken en projecten.

Lees meer ….