Drenthe College is een mbo en opleidingscentrum in het Noorden en Oosten van Nederland. Elk jaar volgen zo’n 8.000 studenten een opleiding aan Drenthe College, dichtbij huis op één van de locaties in de provincie Drenthe: Assen, Emmen en Meppel.

Drenthe College biedt studenten van alle leeftijden uitdagend beroepsgericht onderwijs, gericht op werk, persoonlijke ontwikkeling en vervolgstudie.

Vier onderwijssectoren
Drenthe College heeft vier onderwijssectoren: Economie en Dienstverlening, Techniek, Zorg & Welzijn, DC Start. Bij drie van deze sectoren (Economie en Dienstverlening, Techniek en Zorg & Welzijn) is het mogelijk opleidingen volgens een beroepsopleidende- (BOL) of beroepsbegeleidende- (BBL) leerweg te volgen. De sector DC Start ontwikkelt opleidingen die er op gericht zijn belemmeringen in het voorbereiden op de maatschappij en de arbeidsmarkt op te heffen of de deelnemers voor te bereiden op het volgen van een kwalificerende vervolgopleiding.

Uitgelichte opleidingen

Als Allround Laborant voer je stapsgewijs metingen en analyses uit in een laboratorium. Je werkt met grondstoffen, monsters en voedingsbodems. Vaak gebruik je een microscoop, computer of analyse-apparaat.

Met jouw onderzoekende instelling bewaak je de kwaliteit van producten. Producten analyseren of controleren: dat is het werk van de Chemisch-fysisch Analist. Dit doe je met de computer of handmatig. Vervolgens beoordeel en rapporteer je de onderzoeksresultaten.