DNA, CSI, onderzoek doen. Ben je nieuwsgierig naar hoe iets in elkaar steekt? Dan voel jij je vast thuis bij een van de laboratoriumtechniekopleidingen van De Leijgraaf.

Bij De Leijgraaf staan we midden in de maatschappij. Daarom bieden we onderwijs in de breedste zin van het woord: van middelbaar beroepsonderwijs tot en met bedrijfsopleidingen, VAVO, volwassenenonderwijs en inburgeringscursussen. Dat doen we vanuit drie betrokken regiocolleges: in Oss, Meierijstad en Cuijk. Dankzij deze indeling staan we in nauwe verbinding met onze directe omgeving en kunnen we daadkrachtig inspelen op wat daar leeft.

Écht iets leren, dat doe je in de praktijk, bij voorkeur op de plek waar je straks aan de slag gaat. Door van de regio ons klaslokaal te maken, stomen we onze studenten klaar voor een prachtige loopbaan in hun directe omgeving. Bovendien bieden we bedrijven en instellingen zo de beroepsprofessionals die ze nodig hebben.

Samenwerking met bedrijven en HAN
Rijn IJssel college en De Leijgraaf werken samen met verschillende bedrijven en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) om nog betere faciliteiten en opleidingstrajecten op het gebied van laboratoriumonderwijs te ontwikkelen. Voor jou, als aankomende student, biedt dit diverse voordelen en kansen. Er is een speciaal doorstroomtraject naar de Hogere Laboratorium Opleiding van de HAN. Bovendien word je, door de goede samenwerking met het bedrijfsleven, optimaal voorbereid op je beroep.