Curio is er voor alle beroepsopleidingen (VMBO/MBO) voor mensen van 12 tot 67 jaar in de regio West-Brabant.

Werken in een lab is een droom voor jou. Je werkt graag met microscopen en je vindt onderzoeken doen leuk. Tijdens de laboratoriumopleiding ben je bijna elke dag in het lab te vinden. Je onderzoekt bloed en weefsel van een patiënt. Maar je leert ook veel over het milieu, door bijvoorbeeld grond of water te onderzoeken. De wereld van het laboratorium is heel breed. Maak een keuze voor de biologisch medische of chemisch fysische richting.

Werkgebieden

  • Voedingsmiddelenindustrie
  • Ziekenhuis
  • Milieulaboratorium
  • Kwaliteitscontrole laboratorium
  • Medicijnonderzoek

Uitgelichte opleidingen

Biologisch medisch analist (bol-opleiding, niveau 4)
Als biologisch-medisch analist doe je onderzoek in een laboratorium. Je leert bijvoorbeeld hoe je bloed en weefsel onderzoekt. Maar ook ziektebestrijding en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Dit werk is dus heel belangrijk. Je moet zorgvuldig en nauwkeurig werken. Lees verder via deze link.

Chemisch fysisch analist (bol-opleiding, niveau 4)
Als chemisch-fysisch analist doe je onderzoek in een laboratorium. Je leert bijvoorbeeld hoe je de kwaliteit van het milieu in de gaten houdt. En hoe je grondstoffen controleert. Of kijkt wat er in de bodem zit. Het is dus heel belangrijk dat je nauwkeurig werkt. Lees verder via deze link