Naltuinbouw headernak tuinbouw

 • Naktuinbouw biedt opleidingen en trainingen aan die direct in uw eigen werk toepasbaar zijn.
 • De opleidingen en trainingen kenmerken zich door de vertaling van theorie naar praktijk en het uitwisselen van ervaringen middels interactie en praktijk gerelateerde opdrachten.

Programma NAK Tuinbouw

Op onze site treft u het hele jaar door een actueel en uitgebreid overzicht van ons aanbod inclusief de startdata´s. Door de sectorale indeling is alle relevante informatie per sector makkelijk te vinden, zoals nieuws, onderzoeken & toetsen, keuringen, opleidingen en Rasbeschrijvingen. Hieronder treft u een kort overzicht aan van de opleidingen en trainingen.

Groenten & Bloemen

Bomen & Vaste planten

 • Training Kwaliteit van boomkwekerijproducten
  In deze praktijkgerichte training leert u waar u op moet letten bij de levering van door u aangeschafte partijen bomen en planten.
 • Training Bacterievuur
  In deze training leert u hoe u bacterievuur herkent, hoe deze ziekte zich verspreidt en welke bestrijding mogelijk is.
 • Training Sortimentskennis
  In deze training leert u de verschillen tussen boomsoorten, zodat u ze kunt herkennen aan kenmerken, zoals kleuren en bloeiwijzen.
 • Training Insecten in de boomkwekerijsector
  In deze training leert u verschillende insecten herkennen. Ook behandelen we de regelgeving, keuringen en specifieke taken van de NVWA bij het aantreffen van een ‘Q’.
 • Training Beheers Xylella met bedrijfshygiëne
  U krijgt alle noodzakelijke kennis, vaardigheden én inzichten om goede bedrijfshygiënemaatregelen te nemen: van desinfectie tot het slimmer inrichten van processen.

Toetsen & Technieken

Subsidie

Kijk voor de actuele informatie over subsidiemogelijkheden op onze site of op www.collandarbeidsmarkt.nl

Opleidingen en Workshops op maat

Veel opleidingen en workshops kunnen wij ook op maat aanbieden. Uw bedrijfssituatie is dan uitgangspunt. Vraag naar de maatwerkmogelijkheden via opleidingen@naktuinbouw.nl

Tot ziens in een van onze opleidingen en/of workshops!