De Nederlandse Laboratorium Site

Meld je nu aan voor de cursus ‘Microbiële Resistentie’

Nieuws » Cursussen en Trainingen 8 november 2017

‘Het is mijn missie om de ruim twee miljoen professionals die in Europa te maken hebben met het resistentieprobleem beter bewust te maken van het resistentieprobleem. Hen te doen beseffen dat ze, ieder op hun wijze, een rol te spelen hebben. En door ze waar mogelijk te ondersteunen door informatie te bieden en data beschikbaar te stellen.’ Maarten van Dongen, van huis uit een Microbioloog

AMR Insights organiseert de bijzondere cursus Microbiële Resistentie. De interactieve cursus bestaat uit drie modules die in november en december worden gegeven in opleidingscentrum ‘De Twee Marken’ in Maarn.

De cursus is gericht op bedrijven en instellingen die te maken hebben met Microbiële Resistentie in de sectoren gezondheid, voeding en milieu. In de cursus gaan we in op de drie elementen van resistentie: micro-organisme, anti-microbieel middel en resistentie. De inhoud van de cursus is mede tot stand gekomen in samenspraak met NEPLUVI, AVINED, ZLTO, COV, NZO en CBL. Speciale voorkennis is niet nodig.

Advies om alle drie modules te volgen

De drie modules staan op zichzelf maar vormen een logisch geheel. Meld je nu aan voor Modules 1+2+3 en ontvang 50 Euro korting: 250 Euro (ex BTW)

Schrijf je nu in via deze link 

De visie van AMR Insights

AMR ofwel Antimicrobial Resistance is een mondiaal en vooral een collectief probleem. Een collectief probleem met een ‘inclusieve’ oplossing waar iedereen zijn eigen rol te spelen heeft. Wat dat betreft lijkt het op het klimaatprobleem: we hebben er allemaal mee te maken en we kunnen allemaal bijdragen aan de oplossing. Daarin schuilt een grote uitdaging: hoe dit individuele bewustzijn aan te wakkeren en individuen aan te spreken op hun individuele verantwoordelijkheid voor een groot, collectief probleem. Dat begint wat ons betreft met uitleggen: wat zijn micro-organismen, wat doen antibiotica en wat is eigenlijk het resistentieprobleem. Vandaar de cursus Microbiële Resistentie die we aanbieden.

Een Kernteam met 10 Nederlandse organisaties

Voor het onderzoeken en opzetten van het nieuwe Informatieplatform AMR hebben we 10 Nederlandse organisaties bereid gevonden om de krachten te bundelen. Deze organisaties, waaronder CeSAM (UMCG/RUG), TNO, Deltares, STOWA, Ducares, DSM Sinochem, Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, SWAB en NVWA, vormden het Kernteam. Deze organisaties vormen het peloton, de kopgroep.

Bron: AMR-Insights.eu

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie