De Nederlandse Laboratorium Site

Nominatie Anaspec Solutions in eregalerij tijdens de WoTS 2018

Nieuws » Beurs 11 september 2018

Dynamische differentiecalorimetrie, afkorting DSC is een meettechniek om warmtestromen van en naar een monster te meten. Daarbij laat men met het proefmonster en een referentie samen een nauwkeurig vastgesteld temperatuurverloop doorlopen.

DSC technieken worden zeer breed toegepast. De techniek is niet alleen geschikt om smelt en kristallisatie te meten, maar ook om zuiverheid en polymorfie van farmaceutische stoffen te meten, de glasovergang van een polymeer, oxidatiestabiliteit, vloeistof fractie, uithardingsreacties, denaturatie van eiwitten, etc. Afhankelijk van wat gemeten dient te worden kan men opwarmend of koelend en eventueel isotherm meten. Tegenwoordig zijn alle instrumenten computergestuurd en beschikt men bij het apparaat over uitgebreide evaluatiesoftware.

CHIP-DSC van Anaspec Solutions genomineerd voor de Tech Award 2018. Lees hier verder. 

De potentie en dus het afzetgebied voor deze DSC apparatuur is groot en omvat de gehele producerende industrie en wordt momenteel nog door twee bekende leveranciers gedomineerd. Met het innovatieve concept van deze nieuwe DSC-Chip 10 zal een mogelijke aardverschuiving ontstaan in deze specifieke wereld van thermische analyses. Door gebruik te maken van de Chip technologie worden monster sneller opgewarmd en zal de koeling navenant in tijd afnemen. Dit heeft tot gevolg dat u meer monsters kunt meten t.o.v. de verouderde bestaande DSC systemen. Met de introductie van deze Chip zullen toepassingen met vervuilde monsters en of explosieven nu meer een kans maken. Dergelijke monsters veroorzaken veel schade aan de oven die bij de bestaande DSC systemen worden gebruikt, die dan in veel gevallen vervangen moet worden, hetgeen vaak een kostenpost is die gelijk staat aan een derde van de aanschaf van de DSC. De Chip-10 van de nieuwe DSC heeft een vervangingswaarde van 5% op de totale investering van de Chip DSC-10. Standaard DSC systemen kosten gemiddeld 30.000 EUR en met de nieuwe Chip DSC -10 is de investering bijna gehalveerd.

Het energieverbruik is 90% lager dan bij de standaard DSC systemen en de ruimte besparing is ongekend. De totale omvang van de DSC Chip-1- bedraagt nog geen  0.045M²! Het werken met deze nieuwe Chip DSC geeft de gebruiker dus zeker ook voordelen.

U kunt hier uw stem uitbrengen op de TechAward World of Laboratory

STEM HIER!

Meer informatie
Kijk op www.anaspec.nl Bellen of mailen kan natuurlijk ook via 0182-304005 / info@anaspec.eu. Wij staan paraat om u van dienst te zijn. Een bezoek aan World of Technology & Science is gratis wanneer u zich van te voren aanmeldt via de bezoekersregistratielink.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              
ˀ