Wijtzes Food Concultancy (WFC) bestaat uit 3 werkmaatschappijen op het gebied van voedselveiligheids-advies en microbiologische analyses.

  • WFC Food Safety BV, het adviesbureau dat bedrijven adviseert met name op het gebied van voedselveiligheid. Onze adviseurs zijn levensmiddelentechnologen en microbiologen die ervaring hebben met het opzetten van kwaliteitssystemen o.a. HACCP, BRC, BRC IoP, BRC S&D, IFS, IFS Logistics, ISO 22000, FSSC 22000 en ISO 9001 en het begeleiden van een bedrijf door een certificeringstraject. Daarna vindt veelal naar wens advies en begeleiding plaats om het kwaliteitssysteem up to date te houden en te verbeteren.
  • WFC Analytics BV, ons microbiologisch laboratorium in Arkel, bij Gorinchem. In ons microbiologisch laboratorium richten we ons voornamelijk op onderzoeken met meerwaarde. Dit kan zijn door het uitvoeren van standaardonderzoeken met daaraan verbonden een advies of conclusie voor onze klanten. Daarnaast proberen we altijd zeer snel en volgens afspraak de analyses uit te voeren en af te rapporteren. Door dit stuk maatwerk, opgesteld in samenspraak met de klant, onderscheiden we ons van de grote laboratoria in ons land.
    Daarnaast vinden onderzoeken plaats met een meer fundamenteel karakter. Onderzoek naar werkzaamheid van conserveringsmiddelen, challengetesten voor o.a. Listeria en andere meer geavanceerde opdrachten van klanten worden in nauwe samenspraak met onze klant uitgevoerd door een team van ervaren onderzoekers.
  • WFC Trainingen BV  Onze trainingen zijn gericht op de gehele voedingsmiddelen producerende industrie. Wij hebben onder andere trainingen op het gebied van HACCP, hygiëne codes, GMP diervoeders, persoonlijke hygiëne, voedselveiligheid, hygiënisch ontwerpen en recalls. Uiteraard kunnen alle trainingen aangepast worden aan de specifieke situatie in uw bedrijf, met voor u sprekende voorbeelden.