Veterinair Laboratorium Nederland BV (VLN) heeft in de afgelopen vijftien jaar vooral op het gebied van diergeneeskundige laboratoriumdiagnostiek en onderwijs door kwaliteit, service en kennis een grote bekendheid verworven.

Dat is op zich niet ongewoon, er zijn immers meer laboratoria op dat terrein. Wat VLN wél bijzonder maakt, is de bevlogenheid van de medewerkers om het anders en beter te doen. VLN heeft de ambitie om – samen met u – nieuwe wegen in te slaan.
Met Veterinair Laboratorium Nederland heeft u als cliënt een duidelijk aanspreekpunt, dat kernpunten als kennis, expertise, netwerk, analyseren en meedenken hoog in het vaandel heeft.

Op dit moment biedt VLN routinematige onderzoeken aan met betrekking tot klinische chemie, microbiologie, endocrinologie, hematologie en allergologie. Geregeld worden hieraan nieuwe onderzoeken toegevoegd. VLN is gewend om nieuwe technieken snel en betrouwbaar binnen haar organisatie te implementeren.

In samenwerking met haar opdrachtgevers voert VLN verschillende projecten uit. Doordat VLN beschikt over moderne analysetechnieken mag zij onder meer bedrijven uit de farmaceutische industrie, de voedingsmiddelentechnologie als ook researchinstituten tot haar cliëntèle rekenen.

Als allergologisch servicelaboratorium beschikt VLN bovendien over de kennis en ervaring met ELISA-technieken, waar het gaat om onderzoek naar hond-, kat- en paardallergenen.

Op het gebied van onderwijs verzorgt VLN laboratoriumonderwijs voor de opleiding tot paraveterinair of dierenartsassistente. Ook houdt zij regelmatig workshops. Nieuwe diagnostische methodieken worden gebruikt om de deskundigheid van de paraveterinair te bevorderen.