Sibelco wint en veredelt diverse soorten zand en mineralen. Met meer dan 250 productie-eenheden wereldwijd is Sibelco een belangrijke onderneming qua winning, productie en distributie van vijf belangrijke mineralen bestemd voor industriële toepassingen: kwarts, cristobaliet, nephelien, plastische klei en olivien. Het gaat vooral om hoogwaardige kwartszanden voor de industrie. Bovendien verwerkt Sibelco nog heel wat andere mineralen voor industriële toepassingen zoals bariet, calciet, dolomiet, hydromagnesiet, kaolien, veldspaat, wollastoniet, talk, huntite etc. Als pionier in haar kernactiviteiten, kijkt Sibelco terug op meer dan 135 jaar ervaring en een unieke kennis.

Sibelco Benelux

Sibelco werd in 1872 opgericht en is vandaag één van de oudste bedrijven in Vlaanderen. De administratieve hoofdzetel van Sibelco Benelux is gelegen in Dessel.

In Vlaanderen komt kwartszand in twee streken voor: Maasmechelen en de streek van Dessel-Mol-Lommel. Sibelco concentreerde hier zijn exploitatiezetels. De ontwikkeling van Sibelco blijft nauw verbonden met de Vlaamse groeves en hun kwartszand van topkwaliteit. De Nederlandse vestigingen van Sibelco Benelux zijn gelegen in Maastricht, Heerlen, Wessem en Papendrecht. De wereldwijde groep wordt geleid vanuit Antwerpen, waar Sibelco tevens beschikt over een overslaginstallatie. Vanuit de haven vertrekken schepen die het kwartszand over de hele wereld vervoeren.

Personeel

Sibelco Benelux telt een 300-tal werknemers. Wereldwijd zijn er dat meer dan 9.000.

Omzet

In 2010 realiseerde de groep een omzet van ca. 2 miljard euro.

Sibelco Group Website

www.sibelco.com