Prostate Center Europe is een samenwerking tussen het Nederlandse coördinatiecentrum Top Medical Care en het Duitse PZNW (Prostatazentrum Nordwest, Gronau – Germany). Het centrum wil de beste prostaatbehandelingen voor Nederlandse patiënten toegankelijk maken.

In 2011 heeft het Prostate Center Europe haar derde operatierobot in gebruik genomen. Met deze nieuwe DaVinci robot is Gronau het grootste urologische centrum in Europa en voert de meeste DaVinci operaties wereldwijd uit.

De kliniek

Ontvangst en het onderzoek vinden plaats in de kliniek van het prostaatcentrum, Prostatazentrum Nordwest PZNW in het Ziekenhuis Gronau bij Enschede. Het Prostatazentrum beschikt over alle mogelijke middelen en behandelmethoden die nodig zijn bij prostaatproblemen. U kunt hier terecht voor alle urologische aandoeningen.

Het centrum is bijzonder gespecialiseerd in het behandelen van prostaatkanker. De nieuwste behandeling zoals de daVinci techniek wordt hier al geruime tijd uitgevoerd. Als eerste ziekenhuis, net over de grens in Duitsland (en als één van de weinige ziekenhuizen in het hele land), biedt het Ziekenhuis Gronau samen met het Prostatazentrum NordWest nu de baanbrekende daVinci techniek aan. Een moderne techniek die staat voor grensoverschrijdende, medische vooruitgang. Patiënten uit heel Duitsland en het aangrenzende buitenland komen naar Gronau om zich hier te laten opereren.