In opdracht van farmaceutische bedrijven doet PRA Health Sciences wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar de werking van geneesmiddelen bij mensen. In Noord-Nederland heeft PRA Health Sciences de divisie Early Development Services (EDS) met zo’n 500 medewerkers. Hier wordt enerzijds klinisch- en anderzijds bioanalytisch onderzoek verricht. Tesamen met een kliniek in de Verenigde Staten en een kliniek in Midden- en Oost-Europa vormen wij de divisie Early Development Services (EDS) binnen PRA. In totaal werken er binnen PRA zo’n 11.000 medewerkers verdeeld over 80 landen.

In onze klinieken in Nederland krijgen jaarlijks circa 2.500 gezonde vrijwilligers een nieuw middel toegediend, waarna gedurende korte of langere tijd de lichaamsfuncties in de gaten gehouden wordt en op gezette tijd bloed en eventueel andere monsters afgenomen worden. Gedurende het onderzoek verblijven zij in één van onze klinieken in Zuidlaren of Groningen. Lees meer …

Het bioanalytisch en Quality Control laboratorium van PRA Health Sciences is gevestigd in Assen. Hier worden met behulp van verschillende technieken (o.a. LC-MS/MS, radioactieve isotopen analyse, ELISA en flowcytometrie) analyses uitgevoerd van (nieuwe) geneesmiddelen en biomarkers in monsters van biologische matrices afkomstig van (pre-)klinische studies vanuit de hele wereld. Het Quality Control laboratorium analyseert medicatie van onze eigen apotheek met diverse LC en pharmacopee methoden. We werken met de nieuwste apparatuur en innovaties. Er wordt nauw samengewerkt met onze collega’s in Kansas City, waar zich het andere bioanalytische laboratorium van PRA bevindt.