Humicon B.V. , Handelsnaam Medische Laboratoria Dr. Stein & Collegae, is in 1998 opgericht als een privaat onafhankelijk Nederlands medisch laboratorium. De activiteiten van Humicon richten zich op de klinische chemie in de breedste zin van het woord. Hieronder vallen o.a. het analyseren van lichaamsvloeistoffen (o.a. bloed), haar en weefsels.

Humicon heeft een uitstekende reputatie binnen de Nederlandse gezondheidszorg en aanpalende vakgebieden. In Nederland is Humicon vooral bekend onder de naam “Medische Laboratoria Dr. Stein”.

Humicon heeft een exclusief en lang lopende overeenkomst met “MVZ Dr. Stein + Kollegen”. Dit Duitse laboratorium behoort met meer dan 20 medisch specialisten (laboratoriumartsen), chemici, biologen, artsen-microbiologie etc. en 300 medewerkers tot de drie (3) grootste medische laboratoria in Europa.

Het “state of the art” laboratorium bezit de meest geavanceerde apparatuur op laboratorium gebied en is ISO 17025 en 15189 geaccrediteerd. Het MVZ Dr. Stein + Kollegen vormt onderdeel van de Limbach-group waarbij meer dan dertig Duitse en tientallen Europese medische laboratoria zijn aangesloten.