De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN University of Applied Sciences) behoort tot de grootste hogescholen van Nederland. Met ruim 3.500 medewerkers verzorgt de HAN vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen voor ruim 35.000 studenten, 64 bacheloropleidingen en 18 masters in de varianten voltijd, deeltijd en duaal. Daarnaast biedt de HAN 14 associate degrees en circa 300 cursussen en trainingen aan. Ook legt de HAN zich met onder andere 36 lectoraten en 7 centres of expertise toe op onderzoek en kennisinnovatie.

Breed aanbod
De HAN investeert in modern en kwalitatief onderwijs. We hebben een breed aanbod aan opleidingen en een grote variëteit aan opleidingsvormen (in voltijd, deeltijd, duaal of individueel via internet). Vanuit lectoraten verzorgen we praktijkgericht onderzoek. Daarnaast richten we ons met advies, nascholing, trainingen en (post-hbo-)opleidingen op bedrijven, instellingen en organisaties.

Faculteit Techniek (FT)
De Faculteit Techniek (FT) verzorgt de technische opleidingen van de HAN. Studenten volgen er competentiegericht onderwijs in moderne werkvormen en in diverse trajecten, zoals in voltijd, deeltijd en duaal. Ze worden opgeleid tot gekwalificeerde bachelors/ingenieurs in het specifieke beroepenveld.

Het Instituut Toegepaste Biowetenschappen en Chemie (ITBC) van de Faculteit Techniek leidt zijn studenten op tot internationaal georiënteerd laboratoriummedewerkers in het chemische, biologische en medische beroepenveld en tot ingenieur Bio-informatica. Een hecht team geeft hier op moderne en enthousiaste wijze gestalte aan.

ITBC werkt nauw samen met het HAN BioCentre dat zich onder meer bezighoudt met onderzoek op het gebied van de ontdekking, analyse en productie van nieuwe biomoleculen (biodiscovery) in opdracht van en in samenwerking met het bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen. Naast een vast team van onderzoekers dragen docenten en studenten bij aan het multidisciplinaire onderzoek.

Lees verder …