De Heus is een internationaal opererende onderneming met als kernactiviteit de productie en vermarkten van hoogwaardige diervoeders. Sinds de oprichting in 1911 is de onderneming van een klein regionaal bedrijf doorgegroeid naar één van de grootste spelers in de Nederlandse mengvoederindustrie. De groei in Nederland is gerealiseerd door autonome groei en overnames. Mede door de snelle uitbreiding buiten Nederland behoort De Heus inmiddels tot de top 15 van diervoederleveranciers in de wereld.

De Heus produceert mengvoeders volgens de richtlijnen van de kwaliteitssystemen GMP+. Bovendien wordt voor de grondstoffeninkoop deelgenomen aan TrusQ een samenwerkingsverband voor de borging van kwaliteit bij de inkoop van grondstoffen.

Buiten Nederland heeft De Heus activiteiten in meer dan 50 landen, waaronder eigen vestigingen in Polen, Rusland, Tsjechië, Egypte, Ethiopië, Zuid-Afrika en Vietnam. Tevens is De Heus actief op de Chinese en Braziliaanse markt. In China heeft  De Heus een strategische alliantie met Wellhope Agri-Tech Co Ltd. Via Nutrifarms is De Heus in 2012 actief geworden op de Braziliaanse markt. Daarnaast zijn we middels de export van concentraten actief op vele buitenlandse markten, de belangrijkste daarvan in Oost-Europa en het Midden-Oosten. Wereldwijd heeft de onderneming meer dan 3.000 medewerkers, waaronder 600 in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ede.