CellCoTec’s kerntechnologie is celregeneratie Technology (CRT), en INSTRUCT is ons belangrijkste product. INSTRUCT biedt een minimaal invasieve, enkele operatie-cel-gebaseerde therapie voor knie herstel van kraakbeen.

De bestaande procedures van cel regeneratie rekenen op langdurige celcultuur in een laboratorium en vereisen meer dan 1 chirurgische ingreep, stijgende kosten en revalidatie tijd. CRT combineert eigen gezonde kraakbeencellen van de patiënt met cellen van autoloog beenmerg en deze te instrueren tot formatie van nieuw kraakbeenweefsel.

Geoogste kraakbeencellen en beenmergcellen worden gecombineerd met een functioneel polymeer scaffold dat het geheel dragend maakt in enkele weken, hierdoor revalidatie ingrijpend verminderen, vergeleken met de bestaande cell gebaseerde behandelingen.

Wij geloven dat CellCoTec’s cellulaire regeneratie technologie de standaard van zorg voor de behandeling van articulaire kraakbeenletsels zal worden. De technologie zal een kosteneffectieve, enkele operatie behandeling voor beschadigd en ziek kraakbeen bieden, waardoor de levenskwaliteit van de patiënt zal verbeteren.