Becton Dickinson (BD) is een toonaangevend bedrijf in medische technologie, dat wereldwijd actief is. Onze missie kunnen we kort en krachtig samenvatten: we willen de gezondheid van mensen over de hele wereld verbeteren.

Onze activiteiten zijn minder gemakkelijk onder één noemer te brengen. BD produceert en verkoopt medische toebehoren, instrumentsystemen en reagentia. Het bedrijf concentreert zich vooral op de verbetering van medicatietoediening, mogelijkheden voor een betere en snellere diagnose van infectieziekten en kanker en ondersteuning van onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe medicijnen en vaccins.

BD is opgericht in 1897 en het hoofdkantoor bevindt zich Franklin Lakes, New Jersey, in de VS. BD heeft bijna 30.000 medewerkers in dienst, in meer dan 50 landen wereldwijd.

BD levert o.a. aan instellingen voor gezondheidszorg, klinische laboratoria, de farmaceutische industrie en onderzoekers op het gebied van biowetenschappen. Ons bedrijf draagt bij aan de strijd tegen veel van ’s werelds meest urgente ziekten.

Bezoek www.bd.com voor meer informatie.

De bedrijfsstrategie van BD is gericht op de groei van de volgende drie wereldwijde Business Segmenten: BD Medical, BD Diagnostics en BD Biosciences:

  • BD Medical

    behoort tot de meest vooraanstaande producenten van medische instrumenten ter wereld. Al in 1906 bouwde het bedrijf de allereerste productiefaciliteit voor spuiten en naalden in de VS. Het BD Medical Segment richt zich op het leveren van innovatieve oplossingen voor het verminderen van de verspreiding van infecties, verbeteren van de behandeling van diabetes en vooruitstrevende medicatietoediening.

  • BD Diagnostics

    is een toonaangevende leverancier van producten voor het veilig verzamelen en transporteren van diagnostische monsters, alsmede van instrumentatie en reagentia voor een snelle en nauwkeurige detectie en analyse van een breed scala aan infectieziekten, inclusief het groeiende probleem van Healthcare-Associated Infections en kankers. Het BD Diagnostics segment richt zich op het verbeteren van de gezondheidstoestand van patiënten door het leveren van oplossingen aan laboratoria die leiden tot een verbetering van de kwaliteit en de productiviteit van de laboratoriumsystemen.Hierdoor wordt bijgedragen tot het maken van gerichte medische beslissingen.

  • BD Biosciences

    is een wereldleider op het gebied van innovatieve diagnose- en researchinstrumenten voor gezondheidswetenschappers, klinische onderzoekers, laboratoriumprofessionals en clinici die betrokken zijn bij basisonderzoek, het ontdekken en ontwikkelen van medicijnen, biofarmaceutische productie en “disease management”. Het BD Biosciences segment richt zich op de constante verbetering van de wetenschap en toepassingen betrokken bij de celanalyse.