De geschiedenis van Ausnutria begint meer dan 100 jaar geleden in 1897 toen de eerste fabriek van de Ausnutria Hyproca groep startte met het verwerken van hoogwaardige kwaliteit melk tot gespecialiseerde zuivelproducten voor de Nederlandse markt. Vandaag de dag produceert de Ausnutria Hyproca groep een breed assortiment zuivelproducten bestemd voor consumenten en bedrijven over de hele wereld. Variërend van verse vloeibare tot gedroogde verpoederde producten en van melk en boter tot gespecialiseerde babyvoedingen.

Ausnutria Hyproca B.V. is een professioneel, snel groeiend en internationaal opererend zuivelconcern met goed ingerichte productievestigingen in Nederland. De producten worden wereldwijd afgezet en tot de klantenkring behoren toonaangevende bedrijven. Ausnutria Hyproca telt ruim 400 medewerkers verdeeld over 3 productievestigingen in Ommen, Kampen en Leeuwarden (een vierde locatie is in aanbouw in Heerenveen).

In Lelystad zijn wij een eigen Analytisch Laboratorium aan het opzetten waar we gaan samenwerken met een Chinese partner. Het laboratorium zal in de toekomst naar Heerenveen worden verplaatst.

Samen met de fabriek in Leeuwarden, heeft de fabriek in Kampen | Lyempf de faciliteiten in huis voor het leveren van hoogwaardige flesvoeding. De fabriek beschikt onder andere over een melkontvangst, twee droogtorens en een moderne proeffabriek. De apparatuur wordt met name ingezet voor de productie van halffabricaat poeder voor flesvoeding, welke vervolgens naar de fabriek in Leeuwarden wordt vervoerd voor verdere verwerking tot een eindproduct. Daarnaast kunnen er kleinschalige producties van hoogwaardige melkvrije producten uitgevoerd worden. Bijvoorbeeld afzonderlijke vitamines of mineralenpremixen voor de levensmiddelenindustrie.