Formerly known as M&C Indumation BV

Ankersmid is een Nederlandse producent en leverancier die zich onderscheidt in het leveren van o.a.; Industriële meet en regeltechnieken waarin On-Line, In-Situ meetapparatuur voor Gas en Vloeistofanalyse systemen geïntegreerd worden. Wij streven erna om onze klanten concurrerend te laten blijven, in een globaliserende markt waarin de kosten van onderhoud en optimalisatie van het productieproces centraal staat.

Ankersmid, levert complete ‘Turn-Key’ systeem integratie voor gasanalyse systemen, (verbrandings)proces bewaking, zuurstofmetingen, als ook Continu Emissie Meet (CEM)- en Registratie systemen die functioneren volgens de meest recente Normen en Wetgeving, waaronder de NEN-EN14181. Dit doen wij op basis van onze ruime ervaringen in de industriële automatisering en kennis van een grote verscheidenheid aan processen biedt ons de mogelijkheid om technisch hoogstaande installaties te bouwen en systemen te leveren met een hoge mate aan systeem ‘Up-Time’ en tegelijkertijd een constante kwaliteit van het eindproduct te kunnen garanderen.

Een toenemend belang van thema’s als veiligheid en duurzaam ondernemen stelt stringentere eisen aan de kwaliteit en certificering van toeleverende bedrijven en daarin ligt de toegevoegde waarde van de Ankersmid groep. Ankersmid Process, kan namelijk met de diverse subdivisies een geïntegreerde technologische visie en aanpak voor u realiseren met een zo laag mogelijke ‘Cost Of Ownership’.

Ankersmid Process neemt in o.a. zijn “Ontzorgingsconcept” (Dus, incl. gecertificeerd op locatie meten en volledige officiële rapportage door onze eigen BIEM divisie voor Emissie parameters) de verantwoordelijkheid voor het gehele project; van (pre)engineering, volledige implementatie t/m de volledige nazorg en service, en dit op een innovatieve en complete manier. Wij de techniek en service, u het uiteindelijke resultaat!

De belangrijkste productgroepen zijn

 • (Pre)Engineering en levering van On-Line en In-Situ Gas en Vloeistof analysesystemen,
  – (draagbare) UVDOAS Muli‐gas Analyzers
  – (draagbare) FTIR Muli‐gas Analyzers
  – UV-VIS absorptiespectrum analysers in een continu vloeistof- of gas processtroom.
 • Gas Conditioneringsystemen waaronder; gassondes, koelers, filters, ‘portable’ gasconditionering, klantspecifieke conditionering en/of zuurstofanalysers.
 • Vochtmetingen in gassen, vloeistoffen en vaste stoffen,
 • Continue Gas Analysesystemen (CGA’s),
 • In-Situ Gas metingen,
 • On-line stofmetingen,
 • On-Line TOC/COD/BOD/TN en TP meten,
 • Emissie Meetsystemen en bijbehorende Emissie reken- en registratie- apparatuur,
 • Systeem Integrator (‘Turn-Key’) en
 • Aanbieder van Service op maat.