Menarini is één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het gebied van farmacie en gezondheidszorg, met het hoofdkantoor in Florence en Research & Development faciliteiten in Pomezia, bij Rome. De organisatie heeft meer dan veertig vestigingen in Oost en West Europa. De Menarini groep bestaat uit een farmaceutische, een diagnostische en verschillende andere bio-medische divisies.
De Menarini diagnostica divisie in België is meer dan 25 jaar geleden opgericht en heeft al meer dan 18 jaar ook een kantoor in Nederland. Deze Benelux organisatie wordt gezien als één van de sterkst groeiende diagnostica firma’s in de Benelux met een jaarlijkse groei van meer dan 15%.

De firma heeft dit resultaat bereikt door zich te concentreren op de promotie van kwaliteitsproducten gecombineerd met een hoge kwaliteitsservice en technische ondersteuning in de markt van Klinische Chemie (humaan en veterinair), in de Immuno Histochemistry, Auto Immune en Hemathology. We zijn marktleider in HbA1c en veterinaire diagnostiek. Verder hebben we ook een goede naam in de Diabetes markt vooral op de zelf test bloedglucosemeters.

De Menarini diagnostica organisatie in de Benelux heeft op dit moment ongeveer 60 medewerkers in verkoop, marketing en klantenservice. Deze medewerkers zijn verdeeld over twee locaties te weten Brussel en Valkenswaard. Menarini Diagnostics Benelux is ISO 9001: 2008 en ISO 13485: 2003/AC:2007 gecertificeerd. De firma beoogt een continue kwaliteitsverbetering voor haar producten en diensten.

Onze producten

  • VeterinairMenarini Diagnostics biedt u als dierenarts een breed pakket van diagnostische laboratoriumtesten op het gebied van bloed- en urineonderzoek, die u in uw eigen praktijk kunt uitvoeren. Met een eigen technische dienst en een goede service, zorgt Menarini voor de juiste ondersteuning van uw praktijklaboratorium.

  • Autoimmunity: A.Menarini Diagnostics, uw partner in autoimmuun-diagnostiek, presenteert met trots haar Zenit Systeem; de geïntegreerde oplossing voor autoimmuun-diagnostiek, ontwikkeld om de prestaties van het autoimmuunlaboratorium te verbeteren, geheel naar uw wensen. Het Zenit Systeem betekent een volgende stap in de automatisering van uw autoimmuun-laboratorium.

  • FOBT: Automatische analyser voor de bepaling van occult bloed in faeces. Een kleine hoeveelheid aan faeces en slechts enkele minuten de tijd geven een zeer goed en exact resultaat zodat de dokters een samenvatting kunnen geven over de mogelijke status van de ziektevan de verschillende patiënten.
  • Urineonderzoek‘Aution Orchestra’ is de allernieuwste productlijn op het gebied van de urinediagnostiek welke door A. Menarini Diagnostics op de markt gelanceerd werd. De aangeboden toestellen garanderen niet alleen de allerhoogste technische kwaliteit, ze bieden u eveneens de grootste betrouwbaarheid.

  • Urinesediment: SediMAX, de nieuwste aanwinst van A.Menarini Diagnostics die de traditionele urinesediment methode overbodig maakt. Deze snelle, gebruiksvriendelijke en betrouwbare analyser levert een automatische microscopische beoordeling van het urinesediment; nog steeds een belangrijke analyse bij verschillende aandoeningen.

Onze slogan blijft: The Human touch is our Point of Care!