De Nederlandse Laboratorium Site

Prijsvraag

3 juli 2015

De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van het darmkanaal, waardoor de dunne darm minder voedingsstoffen kan opnemen. Als gevolg daarvan kan er sprake zijn van gewichtsverlies. Jaarlijks worden er in Nederland en België bij ongeveer 2000 mensen de ziekte van Crohn geconstateerd.

Er zijn wetenschappers die beweren dat mensen die lijden aan de ziekte van Crohn er goed aan doen om vitamine supplementen te slikken. De ziekte is niet te genezen en het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar. Zo zijn er mensen die bijna nooit klachten hebben, terwijl anderen nooit klachtenvrij zijn. Hoewel vitamine niet helpt om de ziekte van Crohn te genezen, kan het wel helpen de klachten te verminderen.

 

Welk vitamine wordt hiervoor aangeraden?

A. Vitamine supplement A

B. Vitamine supplement B

C. Vitamine supplement C

D. Vitamine supplement D

 

De prijs bedraagt 25 euro voor de winnaar.

Deze prijsvraag loopt van 1 juli 2015 tot 1 augustus 2015.

De prijswinnaar wordt in de eerste week van augustus 2015 bekendgemaakt via deze site.

Er waren in juni 2015 1.322 inzendingen, waarvan 881 juiste !

De winnaar van juni 2015 (B. Rond de evenaar is de zonnestraling hoog) na loting is: Joris Schonkeren van het LUMC.Weet u de oplossing?

Vul dan het volgende reactie formulier in:

Naam: (*)

E-mail: (*)

Oplossing:

De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail. Bij meerdere goede oplossingen beslist het lot. Per e-mail adres mag slechts een oplossing worden ingestuurd (controle op IP adres). Elke maand zal een nieuwe opgave online komen.