De Nederlandse Laboratorium Site

Prijsvraag

5 april 2016

Een banaan is een langwerpige, licht gebogen vrucht, die afkomstig is van de bananenplant. In Suriname spreekt men van bacove als het om de vrucht gaat dieBananen rechtstreeks uit de schil gegeten kan worden en van banaan als het om groene bakbananen gaat. In Indische gerechten wordt de banaan meestal pisang genoemd, het Maleise woord voor de vrucht. Ook in het Afrikaans kent men dat woord, maar dan gespeld als piesang. Een bananenplant of bananenboom is in werkelijkheid een kruid, ’s werelds grootste kruid (kruidachtige). Volgens de tuinbouwkundige definitie wordt de banaan echter tot de groenten gerekend. Volgens de culinaire definitie is het echter een vrucht, omdat de banaan als nagerecht dan wel als tussendoortje wordt gegeten (Wikipedia).

Maar…. waarom zijn de bananen krom?

 

A. Die vorm is genetisch bepaald

B. Door de lichtinval

C. Door de zwaartekracht

 

De prijs bedraagt 25 euro voor de winnaar.

Deze prijsvraag loopt van 1 mei 2016 tot 1 juni 2016.

De prijswinnaar wordt in de eerste week van 1 juni 2016 bekendgemaakt via deze site.



Weet u de oplossing?

Vul dan het volgende reactie formulier in:

Naam: (*)

E-mail: (*)

Oplossing:

De winnaar krijgt persoonlijk bericht via e-mail. Bij meerdere goede oplossingen beslist het lot. Per e-mail adres mag slechts een oplossing worden ingestuurd (controle op IP adres). Elke maand zal een nieuwe opgave online komen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Nieuws

Nieuwsarchief Tip de redactie